Sezai HAZIR: "Girişimci hayal kurmalı, risk alabilmeli"

28.04.2010
Üniversitemiz Troia Kültür Merkezi’nde “Girişimcilik ve Gençlik” temalı konferans gerçekleştirildi. Konferansa konuşmacı olarak Habitat İçin Gençlik Derneği Başkanı Sezai HAZIR katıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan YILMAZ’ın da katıldığı konferansta Sezai HAZIR, öğrencilere “Girişimcilik, Sosyal Girişimcilik ve Türkiye’de Girişimcilik Konusundaki Eksiklikler” hakkında bilgi verdi. Girişimciliğin hayal kurmak, risk almak olduğunu belirten Sezai HAZIR, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Türkiye’deki diğer üniversitelerden farklı olarak öğrencilerini hayatın gerçekleri ile yüz yüze getirmek için çalıştığını, bu anlamda da alanında uzman ünlü isimleri öğrencisi ile buluşturduğunu vurguladı. HAZIR, en iyi girişimcinin mülke değil iş alanlarına yatırım yaptığını ifade ederek Türkiye’deki girişimcilik konusundaki eksiklere değindi: “Türk toplumu pratik zekâsı olan ancak duyguları ile hareket eden bir toplum. Duyguları ile değil de profesyonel bir şekilde hareket ederse küresel rekabet ortamında yer alabilecek ve diğerleri ile rekabet edebilecek bir toplum olabilir. Çünkü girişimci sadece üretmek değil ürettiğini pazarlayabilmek ve markalaşabilmektir”. Haber ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.