Ata'nın Yolunda 57. Alay Yürüyüşü, 57. Alay Topluluğu'nun Aktif Desteğiyle Gerçekleştirildi

27.04.2010
Türk Silahlı Kuvvetleri ve Ulusal Öğrenci Konseyi'nin işbirliği ile bu yıl altıncısı düzenlenen Ata'nın Yolunda 57. Alay Yürüyüşü 24-25 Nisan 2010 tarihlerinde gerçekleştirildi. Türkiye'nin dört bir yanından 11 bin kişinin katıldığı Ata'nın Yolunda 57. Alay Yürüyüşü'nde organizasyonun Çanakkale ayağında ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 57. Alay Topluluğu görev aldı. Trablusgarp, Balkan, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları'nda görev alan ve büyük kahramanlıklar gösteren 57. Alay'ı anmak için biraraya gelen binlerce Türk Genci 24 Nisan 2010 günü Kocadere Köyü yakınlarında kurulan kamp alanında toplandı. Aynı gün Askeri bandolar ve Alişan konseri izlendi. Sabah 05:00'te kalk borusunun çalmasıyla kalkan gençler 95 yıl önce aynı gün aynı saatte verilen kahvaltı olan kırık buğday çorbasını içtiler. Çorbaların içilmesi sonrasında ise Kocadere'den Atatürk'ün saatinin parçaladığı bölgeye marşlar okuyarak yürüyen gençler aynı yürüyüşün bitmesinin ardından aynı şekilde Kocadere'ye geri döndüler. Törenlerin ikinci kısmı ise Şehitler Abidesine yapıldı. Temsili 57. Alay Sancağı'nın devir teslim törenin ardından yürüyüş son buldu. 57. Alay Topluluğu yetkilileri böylesine büyük bir organizasyonun Çanakkale ayağını yürütme yetkisini bizlere verdiği için Ulusal Öğrenci Konseyi'ne aynı zamanda da görevli olan arkadaşlara teşekkür ettiklerini belirtti. Haber ile ilgili fotoğraflar için aşağıdaki linki tıklayınız.