Bologna Süreci 2. Çalıştayı Yapıldı

27.04.2010
Astronomi, Uzay Bilimleri ve Uzay Teknolojileri Bölümleri veya Ana Bilim Dallarının Yeniden Yapılandırılması amacıyla Üniversitemizde 22 Nisan 2010 tarihinde Astrofizik Araştırma Merkezi tarafından bir günlük Bologna Süreci 2. Çalıştayı etkinliği düzenlendi. Etkinliğe ülkemizde Astronomi, Uzay Bilimleri ve Uzay Teknolojileri eğitimi veren tüm bölüm veya ana bilim dalı başkanları ve Gözlemevi Müdürleri davet edildi. Toplantıya ÇOMÜ başta olmak üzere İstanbul, Ankara, Ege, Akdeniz ve Erciyes Üniversitelerinden temsilciler katıldı. Gözlemevi Müdürümüz Prof. Dr. Osman DEMİRCAN'ın başkanlığında gün boyu sürdürülen etkinlikte ders programları Bologna süreci kapsamında tartışıldı, bölüm ve program yeterlikleri belirlenerek ilgili bölüm başkanlıklarına gönderilmek üzere bir rapor düzenlendi. 10 Haziran 2010 günü İstanbul Üniversitesi'nde yapılacak olan 3. toplantıda ders öğrenme çıktıları üzerine çalışma yapılması kararlaştırıldı. Bu çerçevede üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi için programlarda staj uygulamasına ve uzay teknolojilerine daha fazla yer verilmesi planlandı. Aynı kapsamda 1. Çalıştay 03 Şubat 2010 tarihinde yine üniversitemizde yapılmıştı. Haber ile ilgili fotoğraf için aşağıdaki linki tıklayınız.