ÇOMÜ Öğrenci Konseyi 6. Geleneksel Ata'nın Yolunda 57. Alay Yürüyüşü'ne Katıldı

27.04.2010
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğrenci Konseyi 6.Geleneksel Ata’nın Yolunda 57. Alay Yürüyüşü’ne 200 öğrenci ile katılım sağladı. Kara Savaşları’nın yıldönümünde kanla yazılan bu destanın kahramanları, Gelibolu Yarımadası’nda düzenlenen törenlerle anıldı. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben size taarruz etmeyi değil ölmeyi emrediyorum’ dediği 57. Alay şehitleri minnetle hatırlandı. Çanakkale Savaşları’nın 95. yıl dönümü anma törenleri kapsamında, Türk gençliği Ata’sının izinde yürüdü. Ata’nın yolunda 57. Alay Yürüyüşü, Bigalı köyü ile Conk Bayırı arasında yapıldı. Yürüyüşten bir gece önce, binlerce üniversite öğrencisi ve izci, Atatürk’ün Çanakkale savaşları sırasında karargâhını kurduğu Bigalı köyünde toplandı. Askeri Bandolar Barış Festivali kapsamında, gece boyunca Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası ve konuk ülkelerin bandoları gösteri sundu. Gecenin sürprizi ise halen askerlik görevini yapmakta olan Ali Şan’dı. Ünlü sanatçının türküleri eşliğinde gençler coşku ile eğlendi. Üniversiteli gençler geceyi çadırlarda geçirdi. Sabah erken saatlerde kalkan gençlere, geleneksel buğday kırığı çorbası ikram edildi. Buğday çorbası, 95 yıl önce tamamı şehit olan 57. alaya verilen son yemekti. Çorba ikramının ardından gençler Bigalı köyü girişine giderek yürüyüş düzeni aldı. Burada gençlerin arasına, Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Hasan IĞSIZ da katıldı. Orgeneral IĞSIZ yürüyüşün başlama talimatını verdi. Bigalı köyünden yürüyüşe başlayan gençler marşlar söyleyerek yaklaşık 6 kilometrelik mesafeyi aştılar ve Conk Bayırı’na ulaştılar. 57. Alay Sancağı Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı tarafından 1 yıl süre ile muhafaza edilmek üzere Uludağ Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı’na teslim edildi. Sancak Bursa’da 1 yıl süre ile sergilenecek ve gelecek yıl tekrar el değiştirecek. Konu ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.