"Küresel Kriz ve Yeniden Yapılanma" Konulu Konferans Gerçekleştirildi

26.04.2010
Üniversitemiz Öğrenci Konseyi ve Genç Girişimciler Topluluğu tarafından düzenlenen “Küresel Kriz ve Yeniden Yapılanma” konulu konferans Süleyman Demirel Konferans Salonu’nun da yapıldı. Konferansa Türkiye Ekonomi Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz CANEVİ katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Türkiye Ekonomi Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz CANEVİ konuşmasında; Forum İstanbul’un 2001 yılında Türkiye’nin içine girdiği ekonomik krize bir reaksiyon olarak ortaya çıktığını söyleyerek; “Türkiye 2023 100. Yıl Vizyonu” konulu bir sunum gerçekleştirdi. CANEVİ sunumunda 2023 yılının Türkiye’nin, Cumhuriyet’in 100. yılı olduğuna ve bu tarihin milletin doğuşunda, tarihinde önemli olduğuna vurgu yaptı. Yavuz CANEVİ, 2001 krizinden Türkiye’nin çok önemli dersler çıkardığını bu bağlamda bankacılık başta olmak üzere birçok alanda değişiklik yapıldığını dile getirerek, ekonomik krizlerin aşılmasında neden üniversitelerin çözüm önerisi getirmediğinin düşünülmesi gerektiğini vurguladı. ABD’de ekonomik krizlerin aşılmasında üniversitelerin %60 oranında çözüm önerisi sunduğunu belirten CANEVİ, araştırma kültürünün gençleri bir adım daha ileri götüreceğini, fikirlerin tartışmasının önemli olduğunu, bağırma kültürünün ise kişinin fikrinin olmaması anlamına geldiğini ifade etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan YILMAZ’ında katıldığı konferansta ‘Hayallerimiz Geleceğimizdir’ sloganıyla yola çıkan Forum İstanbul Gençlik Platformu, Platformun Başkan Yardımcısı Erkan SEZER tarafından tanıtıldı. SEZER, Form İstanbul’un çalışmaları hakkında bilgi verdi. Konferansın ardından Yavuz CANEVİ’ye plaketi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan YILMAZ, Forum İstanbul Gençlik Platformu Başkanı Özlem ÖZGENCİL’e plaketi Öğrenci Konseyi Başkanı Alper VURALIN tarafından verildi. Haber ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.