Türk ve Ermeni Toplumları Arasındaki Münasebetler Konulu Konferans Düzenlendi

26.04.2010
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen "Geçmişten Günümüze Türk ve Ermeni Toplumları Arasındaki Münasebetler" konulu konferans Malatya İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Salim CÖHCE'nin katılımıyla Troia Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Türk ve Ermeni toplumları arasındaki münasebetlerin tarihsel bir süreç içerisinde değerlendirilerek günümüzdeki tartışmalara ışık tutulmaya çalışıldığı konferans Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Yard. Doç. Dr. Cahide Sınmaz SÖNMEZ'in ve ardından Doç. Dr. İbrahim KAYA'nın konuşmalarıyla başladı. Prof. Dr. Salim CÖHCE'nin özgeçmişinin sunumunun ardından ise Prof. Dr. CÖHCE'nin konuşmasına geçildi. Konuşmanın ardından Prof. Dr. CÖHCE dinleyicilerin sorularını yanıtladı. Konu ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.