Üniversitemiz ve ÇTSO İşbirliğinde Dev Araştırma Projesi

23.04.2010
Üniversitemiz ve Çanakkale ve Ticaret Sanayi Odası (ÇTSO) işbirliğinde hayata geçirilecek olan “Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Üye Ekonomik, Sosyal, Kültürel, Yönetsel Kimliği, Üye-Oda Etkileşimi, Üye Beklentileri ve Stratejik Yönelimleri ve Üye Ekonomik Kriz Değerlendirmeleri Araştırması ve Öneriler Geliştirilmesi” Projesinin protokolü taraflar arasında imzalandı. Projenin protokolü ÇTSO’nun yönetim kurulu toplantısında, ÇTSO Başkanı İlhami TEZCAN ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali AKDEMİR tarafından imzalanırken törene ÇTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve projeye destek sunacak üniversitemizin akademisyenleri de katıldı. Prof. Dr. Ali AKDEMİR başkanlığında ve Prof. Dr. Murat KASIMOĞLU, Yrd. Doç. Dr. Oktay KOÇ, Yrd. Doç. Dr. Lütfi ATAY tarafından yürütülecek araştırma projesine 50 ÇOMÜ öğrencisi de destek verecek. Araştırma projesinin ana hatlarını şu başlıklar oluşturuyor: • Üye Ekonomik, Sosyo-Kültürel ve Yönetsel Kimliği Araştırması • Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Faaliyetlerine Yönelik Değerlendirme • Üyelerin Odadan Beklentilerinin Araştırılması • Üye Stratejik Yönelimi (Gelecek 10-20 Yıl) Araştırması • Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Üyelerinin Çanakkale Stratejik Yönelimi ile İlgili Düşünceleri • Üyelerin Ekonomik Kriz Reaksiyonları ve Değerlendirilmeleri Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR üniversitelerin temel görevlerinden birinin de araştırmalar yaparak sivil toplum kuruluşlarına, iş dünyasına ve sosyal yaşama yön vermek olduğuna değinerek bu düşünceden hareketle hayata geçirilecek olan proje çerçevesinde kapsamlı bir anket hazırladıklarını, anket sonucunda bir durum tespiti yapacaklarını sonrasında elde edilen analizlerle çözüm önerileri üreteceklerini belirtti. ÇTSO Başkanı İlhami TEZCAN ise böyle bir araştırma projesinin bilimin ön planda olduğu bir kurum tarafından yapılacak olmasından büyük mutluluk duyduklarını söyleyerek Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin hem kent hem de kendileri için büyük bir şans olduğunu vurguladı. Amaçlarının başlangıçta sadece envanter ile ilgili çalışmalar yapmak olduğunu söyleyen TEZCAN “Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR’in bu projeyi sahiplenerek geliştirmesi ve beklentilerimizden fazlasını sunmaları bizi oldukça memnun etti” dedi. 6 ay içinde sonuçlanması öngörülen araştırma projesinin teslim tarihi 2010 yılının Kasım ayı olarak planlandı. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.