Üniversitemiz Topluluklardaki Başarısını Balıkesir Polis MYO’da Anlattı

22.04.2010
Balıkesir’de bulunan ve 1200 yakın polis adayının öğrenim gördüğü Polis Meslek Yüksekokulu, Öğrenci Topluluklardaki başarısı sebebiyle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni konuk etti. Gerçekleştirilen organizasyonda, geleceğin polislerine ÇOMܒnün Topluluk Politikası tanıtılırken, aktif öğrenci topluluklarının başkanları da çalışmalarını aktardılar. ÇOMܒnün, öğrenci topluluklarındaki başarısını ve toplulukların performansını gören Balıkesir Polis Meslek Yüksekokulu, polis adayı öğrencilerinin de aynı niteliklere sahip olması için 21 Nisan 2010 tarihinde bir organizasyon düzenledi. Biga İİBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sefer ŞENER’in öncülüğündeki topluluk başkanları ile Biga’nın öğrenci topluluklarını destekleyen işletmesi Latto’nun yöneticisi Latif GÜLER’den oluşan 30 kişilik heyet 21 Nisan 2010 tarihinde Balıkesir Polis MYO’da bir dizi program gerçekleştirdi. Türkiye’nin en büyük Polis Meslek Yüksekokullarının ilk sıralarında gelen Balıkesir Polis MYO’da gerçekleşen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından söz alan Yüksekokul Müdürü Dr. İbrahim ŞENÖZ, gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, ÇOMܒnün sosyallik bakımından aktif bir üniversite olduğunu ve topluluklarını örnek aldıklarını belirtti. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ali AKDEMİR’e de katkıları nedeniyle teşekkür eden ŞENÖZ, her iki kurum arasında ilişkiyi artırmak arzusunda olduklarını belirtti. Üniversitenin kısa tanıtım filmiyle devam eden program Öğretim Elemanı ve Basın Halkla İlişkiler Görevlisi Gökhan BAYRAM’ın “ÇOMܒde Topluluk Kültürü ve Topluluklar” konulu sunumuyla devam etti. Gökhan BAYRAM, burada yaptığı konuşmada Bilgi Çağına geçildiğini, bu çağda sivil yapılanmaların önem kazandığını, yeni örnek kişiliklerin sosyal ortamlarda yaratıldığını belirterek öğrencilerin topluluklara ilgili olması gerektiğini aktardı. Toplukların düzenledikleri etkinliklerin niceliği ve niteliğine değinin Bayram, bir etkinliğin safhalarından bahsederek örnek olaylar verdi. Topluluklarla ilgili basında yayınlanan haberlere değinerek çıkarımlarda bulunan Bayram, ÇOMܒnün Öğrenci Toplulukları anlamında Türkiye’de öncü olduğunu belirtti. Program başarılı öğrenci topluluklarının sunumlarının yapıldığı panel ile sürdü. Doç. Dr. Sefer ŞENER’in başkanlığında düzenlenen panelde 5 öğrenci topluluğu kendini tanıttı. Genç Girişimciler, Halkla İlişkiler, Lider Öğrenciler, Yönetici ve Perde Arkası Tiyatro Topluluğu başkanlarının tek tek söz alarak topluluklarının amaçları ve çalışmaları hakkında polis adaylarını bilgilendirdi. Etkin sunumların yapıldığı panelde topluluklar Türkiye’de yada bölgelerinde yaptıkları ilkleri ve en’leri katılımcılarla paylaştılar. Doç. Dr. Şener, panelde yaptığı konuşmada, öğrenci topluluklarının çok aktif olduğuna, ÇOMܒnün öğrenci odaklı bir üniversite olduğuna vurgu yaparak toplulukların ortalama her yıl 700-1000 etkinlik düzenlediklerini ve toplulukların sadece sosyalliğin değil eğitimin de bir parçası olduğunu belirtti. Panelin ardından Polis MYO Müdürü Dr. Şenöz tarafından, Doç. Dr. Şener’e yüksekokul arması ve armağan takdim edildi. Doç. Dr. Şener ise ÇOMܒnün iyi dileklerini sunarak çeşitli kurumsal armağanların takdiminde bulundu. Bu seramoninin sonrasında kokteyle geçildi. Kokteyl esnasında ÇOMÜ Öğrenci Toplulukları ile Polis MYO öğrencileri yoğun görüşmelerde bulundu ve çeşitli konularda işbirliği konusunda anlaşmaya vardı. Geleceğin polislerinin yoğun ilgi gösterdiği program Biga İİBF’de bulunan Perde Arkası Tiyatro Topluluğu’nun oynadığı ve tüm salonu kahkahaya boğan kısa oyunuyla devam etti. Büyük takdir toplayan ve kısa sürede tüm salonu etkileyen oyun nedeniyle Tiyatro Topluluğu yoğun alkış aldı. Program, anı fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.