Üniversitemizde Çanakkale Turizmi Konulu Panel Gerçekleştirildi

16.04.2010
15- 22 Nisan Turizm Haftası sebebi ile Çanakkale Valiliği’nin organize ettiği etkinliğe üniversitemiz ev sahipliği yaptı. Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Yardımcısı Ali PARTAL, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. C. Varol TOK, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi HAZNEDAR katıldı. Etkinlikte tarihsel geçmişi, coğrafi konumu ve özellikleri ile turizm açısından çok önemli bir konumda olan Çanakkale’de turizm konusunda neler yapılabileceği konuşuldu. 34. Turizm Haftası kapmasında gerçekleştirilen etkinlikte açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Ali PARTAL, turizm haftasının anlam ve önemine değindiği konuşmasında, Valiliğin Çanakkale özelinde turizm konusundaki çalışmalarını dile getirerek; Çanakkale turizminin mevcut durumunu değerlendirdi ve 2010 yılı sonbahar aylarında Çanakkale turizm eylem planının hazırlanacağını belirtti. Ali PARTAL tüm bu çalışmaların bilimsel yönünün çok önemli olduğunu söyleyerek bu bağlamda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile işbirliği içinde olduklarını sözlerine ekledi. Ali PARTAL’ın konuşmasının ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Murat KASIMOĞLU’nun oturum başkanlığını yaptığı panelde; Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç Ferah ÖZKÖK, turizm ve kalkınma arasındaki ilişkiye vurgu yaparak, turizmin olumlu ve olumsuz etkilerinden örnekler sundu. Çanakkale turizminin sorunlarına değinen Gelibolu Piri Reis MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. S. Haluk ERDEM ise, Çanakkale turizminin sorunlarının çözümüne ilişkin önerilerde bulundu. Finans Uzmanı Esra ÖZTAŞ ise, turizm işletmecilerinin mevcut ve potansiyel finans kaynaklarının neler olabileceğine ilişkin bilgiler sundu ve turizm alanında verilen teşvikleri değerlendirdi. Panelin kapanış konuşmasında ise Prof. Dr. Murat KASIMOĞLU, Dünyada turizmin gelişimine ilişkin projeksiyonlarda bulundu ve turizm endüstrisinin rekabetçi yapısının gelişimine ilişkin tespitleri dile getirdi. Prof. Dr. KASIMOĞLU, turistik destinasyonlardaki kümelenmeler ve kümelenme tipi örgütlenmelerin sağladığı avantajlara vurgu yaptı. 34. Turizm Haftası etkinlikleri sonunda ise, turizmle ilgili, şiir, resim, ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Haber ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.