"ÇOMÜ Japonya Günleri" Etkinlikleri Gerçekleştirildi

15.04.2010
2010 Türkiye’de Japonya Yılı, dolayısıyla Türk-Japon Dostluk topluluğu öğrencileri ve Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Japon Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları ile ortaklaşa “ÇOMÜ Japonya Günleri” adı altında halka ve tüm öğrencilere açık bir dizi etkinlik düzenlendi. Bu etkinlikler, 2010 Türkiye'de Japonya Yılı komitesi tarafından da resmi etkinlik olarak kabul edildi. “ÇOMÜ Japonya Günleri” etkinlikleri Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Aysun YAVUZ tarafından yapılan konuşmanın ardından film gösterisi ile başladı. Katılımın yoğun olduğu etkinliklerde “Shodo Kaligrafi Sergisi” ve “Takvim Sergisi”nin yanısıra sebzeli soslu Japon eriştesi “Yakisoba”, çay seremonisi, kağıt katlama sanatı “origami”, Japon masa oyunu “Go” ve Japon sporu olan “Aikido”nun tanıtımı ile Japon film ve anime gösterisi yer aldı. Ayrıca, Japon Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. A.Mete TUNCOKU “Ertuğrul Olayı ve Türk-Japon İlişkileri” ve Yrd. Doç. Dr. Aydın ÖZBEK tarafından"Japonca'nın kökeni -Türkçe ile gerçekten akraba mı?-" konulu konferanslar verildi. Konu ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.