İnternet Haftası Kapsamında Konferans Düzenlendi

13.04.2010
Çanakkale Kent Konseyi Web Vizyon Çalışma Grubu’nun düzenlediği İnternet Haftası Etkinlikleri kapsamında “ e-Türkiye, e-Devlet, e-Sağlık, e-Eğitim ve İnternet” konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. C. Varol TOK gerçekleştirdi. Prof. Dr. TOK, “Dünya, matbaanın bulunmasında yaşadığı çarpıcı etkiyi bugün internette yaşıyor” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizde özellikle öğrencilerin ilköğretim çağından başlayarak yoğun biçimde internet kullandıkları görülmektedir. Bu oran DPT’nin yaptığı bir araştırmaya göre %80’ni aşmaktadır. Bilgi çağı teknolojisiyle birlikte yazı tahtaları yerlerini bilgisayarlara, klasik eğitim araçları yerlerini internete terk etmektedir. Dünyada, internet ortamında kurulan bağ sayesinde, ortak çalışma, araştırma, uygulama ve değerlendirme olanakları gelişmektedir. Öğrenme ve öğretme süreçlerini bireyselleştirmek, etkili bir eğitim modeli yaratabilmek, bilgileri paylaşabilmek, bilgilere ekonomik ve hızlı erişmek, eğitimde rehberlik hizmetlerini aktifleştirmek için internet kullanımını yaygınlaştırmalıyız.” Prof. Dr. C. Varol TOK, ülkemiz insanının, küreselleşen dünyada interneti kendilerinin ve ülkelerinin gelişimleri için kullanmaları gerektiğinin önemini vurgulayarak konuşmasını sonlandırdı. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Yücel AKA konuşmasında şunları söyledi: “Türkiye bugün internet kullanımında 18. yaş gününü kutluyor. 2003 yılında Çanakkale’de hizmete giren ADSL bugün 51 bin üyeye sahip. ÇTSO olarak web sitemizde kurumumuzla ilgili faaliyetleri, iş duyurularını halkımıza internet vasıtasıyla ulaştırmaktayız. Bireysel olarak mesleki deneyimlerimizi, meraklarımızı, kurum olarak çok sesli yapımızı ve kamu hizmetlerini internet ortamına taşımamız gerektiğini düşünüyorum. İnternet Haftası kutluyor ve Türkiye’ye ve Çanakkale’ye değerler katmasını diliyorum.” Mevlana Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Bekir KARLIK “Tıp Bilişim ve E-Sağlık” konusunda yaptığı konuşmada sağlık alanında bilgi teknolojilerinin kullanımıyla ilgili bilgiler aktardı. Prof. Dr. KARLIK şunları söyledi: “Epilepsi benzeri hastalıklarda kullanılan bilişim teknolojileri ve cihazlar sayesinde hastanın geçirdiği nöbeti hasta yakınlarına haber vermesi gibi uygulamalar bize gösteriyor ki tıp bilişiminin doğru kullanıldığı takdirde bizlere ne denli pratik imkânlar sunabileceği görüyoruz.” Web vizyon çalışma grubundan Dr. Servet ŞENYÜCEL ise İnternet Haftası kapsamında düzenledikleri bu etkinliklerin amacının internet bilincini yaratmak, ilgili sorunları, çözüm yollarını tartışmak, interneti Çanakkale’nin gündemine taşımak olduğunu vurgulayarak e-Türkiye, e-Devlet, e-Sağlık, e-Eğitim konularında kendi alanlarında uzman kişilerin bilgi ve görüşlerini katılımcılarla paylaşmasına olanak sağladıklarını aktardı. Etkinliğe üniversitemizden katılan Biga İİBF Dekanı Prof. Dr. Kazım KİRTİŞ “Pazarlamada İnternetin Önemi” Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Murat KASIMOĞLU “Turizm ve İnternet” Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan TATAR "Mühendislikte İnternetin Önemi" Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL ise “Eğitimde İnternetin Önemi” konularında konuşma yaptılar. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.