II. Ulusal Güzel Sanatlar Eğitimi Sempozyumu Düzenlendi

09.04.2010
II. Ulusal Güzel Sanatlar Eğitimi Sempozyumu Süleyman Demirel Konferans Salonu’nunda düzenlendi. Sempozyuma Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi ARGIÇ, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Vekili ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan YILMAZ, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa BARDAKÇI ve çok sayıda öğretim elemanı ile öğrenci katıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Enver YOLCU, bu sene ikincisini düzenledikleri Ulusal Güzel Sanatlar Eğitimi Sempozyumu ile uzun zamandan sonra yeniden bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek; sempozyumda 39 farklı üniversiteden 132 araştırmacının 92 bildiri sunacağını belirtti. Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Aysun YAVUZ ise konuşmasında sanat eğitiminde bireyin psikolojik yapısı, araç gereç yeterliliği, donanımlı ortam özgür düşünme ve yaratıcı olma gibi konuların son yıllarda önemli olduğunu ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Aysun YAVUZ, demokratik ve özgür bir ortamda öğrencinin derse katılımını sağlayarak yaratıcılığının ve kişiliğinin ön plana çıkmasının sağlanabileceğini vurgulayarak bu nokta da en önemli görevin sanat eğitimcisine düştüğünü dile getirdi. Rektör Vekili ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan YILMAZ ise konuşmasında 19. ve 20. yüzyılın getirdiği en önemli toplumsal değişimin endüstrileşme ve bunun doğal sonucu olarak fabrikalaşma olduğunu, bu durumun da zaman içinde insan üzerinde çeşitli etkilerde bulunduğunu belirtti. Makineleşmenin doğurduğu duygusallıktan uzaklaşma halinin bireyin bazı psikolojik ve ruhsal çöküntüler yaşamasına neden olduğunu vurgulayan Prof. Dr. İhsan YILMAZ, gelişen dünyada bu tür sorunların sanata yönelme ile giderilebileceği sonucuna ulaşıldığını ifade etti. Bu bağlamda gelişmiş dünya ülkelerinin eğitimlerinde bilimsel bilginin yanısıra sanatsal bilgiye de büyük önem verildiğini, sanatın yaşamın bir parçası haline getirildiğini vurguladı. Sanat eğitimine ve çağdaş eğitimin gereklerine de değinen Prof. Dr. İhsan YILMAZ, sempozyumun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Açılış konuşmalarının ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Oda Orkestrası’nın düzenlemiş olduğu açılış konseri verildi. İki gün süren sempozyumda 132 araştırmacı 92 bildiri sundu. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.