Bayramiç MYO Genç Girişimciler Topluluğu Bayramiç Kaymakamını Ziyaret Etti

Bayramiç MYO Genç Girişimciler Topluluğu Bayramiç Kaymakamını Ziyaret Etti
Üniversitemiz Bayramiç Meslek Yüksekokulu Genç Girişimciler Topluluğu Başkanlığı 1 Nisan 2009 tarihinde Bayramiç Halk Eğitim Merkezinde yapılması planlanan “GİRİŞİMCİLİK ÜZERİNE KONUŞMALAR” isimli panel’de konuşmacı olarak katılması için Bayramiç Kaymakamı M.Bahattin ATÇI’ yı ziyaret ettiler. Yapılan ziyarette Bayramiç Kaymakamı M.Bahattin ATÇI bu ziyaretten memnuniyetini dile getirirken bu girişimlerin öğrenciler tarafından gerçekleştirilmesinin de öğrencilere büyük ölçüde kazanımlarının olacağını belirtti. Sayın ATÇI ile Bayramiç Genç Girişimciler Topluluğu Başkanı Alper SELVİ, Başkan Yardımcısı Damla GEÇE ve üyelerden S.Onur TUNCEL arasında geçen diyaloglarda ülke sorunları ve çözümleri üzerine vurgulamalar yapılarak ülkenin geleceğine ışık tutan gençlerin böyle sosyal ve girişken olmaları gerektiğini iş yaşamında ve sosyal yaşamda da ancak bu şekilde fark yaratacaklarını dile getirildi. Kaymakam ATÇI girişimcilik üzerine yaptığı konuşmada şunlara değindi: “Hangi işi yaparsak yapalım başarı tek taraflı gelmez. Mevcut şartlara göre hareket edebilmek bir beceridir ve eğitimle gerçekleştirilir. Türkiye’de ki eğitim sistemi iyi bir girişimci olmayı engelliyor çünkü bilgiler yalnızca teoride kalıyor ve sadece işin idari kısmı olduğundan öğrenci uygulamada zorlanıyor. Fakat girişimcilik ruhunu öğrencilere en baştan verirsek kendilerini gerçekleştirmek istedikleri alanlarda daha aktif rol üstleneceklerdir. Konuşmasında girişimciliğin yanı sıra eğitim sistemine de değinen Kaymakam ATÇI, girişimciliğin her alanda uygulanması, aktif hale getirilmesi ancak eğitimle olacaktır diyerek konuşmasını sonlandırdı. Bayramiç Genç Girişimciler Topluluğu Başkanı Alper SELVİ ise 7-8-9 Mayıs 2009 tarihlerinde yapılacak olan Ulusal Üniversiteli Girişimciler Zirvesi hakkında da bilgiler aktararak Kaymakam M.Bahattin ATÇI’yı zirveye davet etti. Ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.