Sağlık Yüksekokulu Öğrencilerinin Eğitim Çalışması Birincilik Ödülü Aldı

Sağlık Yüksekokulu Öğrencilerinin Eğitim Çalışması Birincilik Ödülü Aldı
Sağlık Yüksekokulu öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Arzu Tuna MALAK danışmanlığında 4. sınıf öğrencilerinden Pınar YILDIRIM ve Züleyha YILDIZ Sakarya'nın Karasu ilçesi Hürriyet Köyü’nde "Çiftçilerin Cilt Kanserinden Korunmalarına Yönelik” eğitim çalışması gerçekleştirdi. Sektörler arası işbirliği ile katılımcıların tansiyon ve şeker takiplerinin yapıldığı eğitimde 197 kişiye ulaşıldı ve bölgenin sağlık ocağına riskli kişiler teslim edildi. Ayrıca eğitim öncesi ve sonrasında çiftçilerin cilt kanserinden korunmaya yönelik bilgileri ve korunma davranışları belirlendi. Bu çalışma "TOPLUMSAL DUYARLILIK ÖRNEĞİ: ORDA BİR KÖY VAR UZAKTA " isimli sözel bildiri olarak 9. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi’ne sunuldu (Uluslararası Katılımlı)ve birincilik ödülü aldı. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.