Üniversitemizde Bahar Konferansları Gerçekleştirildi

06.04.2010
Eğitim Fakültesi Alman Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı ve Yabancı Diller Topluluğu’nun ortak etkinliği olarak 2 Nisan 2010'da Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda düzenlenen Bahar Konferansları tamamlandı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Konferans ÇOMÜ tanıtım CD'sinin izlenmesi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz AKGÜN, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL ve Almanca Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK’ün yapmış olduğu açılış konuşmaları ile devam etti. İstanbul Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer KURUYAZICI'nın "Türk-Alman Göçmen Edebiyatı ve Kadın" başlıklı konferansını, Hacettepe Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin SALİHOĞLU'nun "Edebiyat ve Töre" üzerine çalışması ve ardından Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk ÜNLÜ'nün "Alman Edebiyatında Kadın Hakları" konulu konuşması izledi. Bu üç konferansla tamamlanan sabah oturumundan sonra gerçekleştirilen panelde, İstanbul Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer TAPAN, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tülin POLAT ve Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yadigâr EĞİT'in katılımıyla "Küreselleşme Bağlamında Yabancı Dil Politikaları ve Türkiye" tartışıldı. “Yabancı Dil Öğretimindeki Başarı, Kültürler Savaşını Uzlaşıya Dönüştürebilir” Yabancı dil politikalarında Avrupa Birliği'nin politikalarındaki eğilimin aksine Türkiye tek bir yabancı dille sınırlanan seçeneğin tartışılması gerektiği, Birinci Dünya Savaşı'nda devletlerin, İkinci Dünya Savaşı'nda ideolojilerin, 1989'dan bu yana Sovyetler Birliği'nin çöküşüyle birlikte Samuel Hantington'un saptamasıyla "kültürler [medeniyetler] savaşı" yaşandığı, yabancı dil öğretimi ile halkların biri birini anlama olanağına kavuşmasıyla, bu kültürler savaşının iletişime ve uzlaşıya dönüştürülmesinin zorunluluk olduğu vurgulandı. Çanakkale'de ağırlanmaktan ve ÇOMÜ öğrencileriyle bir arada olmaktan çok mutlu olduklarını belirten konuk öğretim üyeleri, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin çok kısa sürede ulaştığı gelişme ivmesine işaret ederek, Rektörlüğün topluluklar kanalıyla sosyal öğrenmeye verdiği önemi takdirle karşıladıklarını belirttiler. Konferans ve panel üzerine görüş bildiren öğrenciler; "emeği geçen herkese nasıl teşekkür edeceğimizi bilemiyoruz. Böyle güzel etkinliklerin devamlı olmasını diliyoruz, gerçekten çok yararlı bir gün geçirdik" dediler. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.