Çanakkale Savaşları Temalı 1. Ulusal Öğrenci Sempozyumu Düzenlendi

01.04.2010
Üniversitemiz Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu (ÇSATT) Çanakkale Zaferinin 95. Yıldönümünü kutlamak ve şehitler gününü anmak amacıyla Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda Çanakkale Savaşları konulu 1. Ulusal Öğrenci Sempozyumu'nu gerçekleştirdi. Sempozyumun açılış konuşmalarını sırasıyla ÇSATT Topluluk Başkanı A. Vural ÖZTECİK, Çanakkale Kahramanı Niğdeli Ali’nin oğlu Tahsin ÖZTÜRK ve Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR gerçekleştirdi. ÇSATT Topluluk Başkanı A. Vural ÖZTECİK, Çanakkale’de yaşayan öğrenciler olarak Çanakkale Savaşları’nın toplumumuz için önemini ortaya koymak ve Çanakkale Savaşlarının kahramanlarını bir kez daha anmak için böyle bir sempozyum düzenlediklerini ifade etti. ÖZTECİK, Çanakkale Savaşları’nın 100. yılında bu sempozyumu uluslararası bir seviyeye çıkarmayı planladıklarını ve bunun için de bu sempozyumun bir ilk adım olduğunu belirtti. Çanakkale Kahramanı Niğdeli Ali’nin oğlu Tahsin ÖZTÜRK ise böyle savaşları bir daha yaşamak istemediklerini belirterek; “Vatanımıza sahip çıkalım. Birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Bu Çanakkale geçilmez. Bu vatan, canlar ile kurulmuştur. Onlar olmazsa, bu gün bizlerde olmazdık” diye konuştu. Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR ise konuşmasında, son yıllarda üniversite olarak öğrenci odaklı faaliyetlerde öğrencilerin etkinliklerin hem öznesi hem de nesnesi haline geldiğini belirterek; “Etkinliklerde öğrencilerimizi özne haline getirerek hem katılım, hem organizasyon, hem de izleme açısından anlamlı noktalara geldik. Bu ÇOMܒnün farkıdır. Çanakkale Savaşları ile ilgili böyle anlamlı bir sempozyuma ÇSATT’ın evsahipliği yapması da bizleri üniversitenin yöneticileri olarak mutlu etmekte. Üniversite yönetimi, öğretim elemanları ve öğrencilerimiz Çanakkale Savaşları gibi bir değerin değerini bilerek gerekli etkinlikleri, organizasyonları başarı ile yapmaktadır” dedi. Prof. Dr. Ali AKDEMİR, etkinliği başarı ile gerçekleştiren ÇSATT’a ve sempozyuma katkı sunan herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı. Sempozyum açılış konuşmalarının ardından Çanakkale Savaşları konulu mini bir tiyatral gösteri gerçekleştirildi. Daha sonra ise iki oturum halinde düzenlenen sempozyuma katılan öğrenciler bildirilerini sundular. Haberle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.