Arkeoloji Bölümü Arkeoloji Araştırmaları Toplantısı Yapıldı

01.04.2010
Arkeoloji Bölümü Arkeoloji Araştırmaları Toplantısı üniversitemiz Troia Kültür Merkezi Prof. Dr. Sevim Buluç Oditoryumu’nda yapıldı. Toplantının açılış konuşmaları ise Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı İhsan YILMAZ, Arkeoloji Bölümü Bölüm Başkanı Nurettin ARSLAN tarafından gerçekleştirildi. Toplantıdan önce Yrd. Doç.Dr. Veysel TOLUN Fen Edebiyat Fakültesi kurucu dekanı aynı zamanda da Arkeoloji Sanat Tarihi kurucu bölüm başkanı olan ve 14 yıl önce 28 Mart günü bir trafik kazası sonucu aramızdan ayrılan Prof. Dr. Sevim Buluç hakkında kısa bir konuşma yaptı. Toplantıda 8 Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi tarafından 9 bildiri sunuldu. Toplantı iki oturum halinde gerçekleşti. 1. Oturum da Çanakkale ve çevresindeki araştırmalardan bahsedildi. Sırasıyla Doç.Dr. Turan TAKAOĞLU Ayvacık Gülpınar/ Smintheion Kazıları, Prof Dr. Nurettin ARSLAN Ayvacık Behramkale/ Assos Kazıları, Yrd.Doç.Dr. Onur ÖZBEK Gelibolu Yarımadası Prehistorik Yüzey Araştırmaları, Doç.Dr. Rüstem ASLAN Bozköy-Hanaytepe ve Çevresi Tunç Devri Yüzey Araştırması, Yrd. Doç Dr. Sencan ALTINOLUK Çanakkale Arkeoloji Müzesi Koleksiyonundaki Roma İmparatorluk Dönemi Sikkeleri başlıklı bildirileri sundular. Öğleden sonraki ikinci oturumda ise Çanakkale ili dışındaki araştırmalar sunuldu. Yine sırasıyla Doç. Dr. Aslı Erim ÖZDOĞAN Batman/Sumaki Höyük ve Çemialo Höyük Kazıları, Yrd.Doç.Dr. Ekin KOZAL Adana/Sirkeli Höyük Kazıları, Yrd.Doç.Dr. Derya YALÇIKLI Şanlı Urfa/ Mezra Höyük Kazıları başlıklı bildirileri sundular. Haberle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.