Macar Akademisyenlerden Rektörümüze Ziyaret

31.03.2010
Erasmus anlaşması çerçevesinde üniversitemizde bulunan ve Fen Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nde çeşitli dersler veren Macaristan’ın Debrecen Üniversitesi’nden Prof. Tamas BENYEI ve Dr. Nora SELLEI, Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof Dr. Sevinç ÖZER ile öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Azer Banu KEMALOĞLU’da bulundu. Prof. Tamas BENYEI ve Dr. Nora SELLEI üniversitemizi, kentimizi oldukça beğendiklerini, özellikle öğrencilerin gerçekleştirdiği aktivitelerinden etkilendiklerini ifade ettiler. Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR ise öğrenci temelli üniversite anlayışıyla hareket ettiklerini, bu anlamda da öğrenci topluluklarının kendi organizasyonları ile uluslararası sempozyumlar düzenlediklerini belirtti. Ziyarette üniversitemizin çeşitli uluslararası faaliyetlerine ilişkin de görüş alışverişinde bulunuldu. Rektörümüz ayrıca Debrecen Üniversitesi’nden gelen akademisyenleri üniversitemizin 20/24 Ekim 2010 tarihleri arasında düzenleyeceği uluslararası bir organizasyon olan Dünya Üniversiteler Kongresi’ne davet etti. Ziyaret Macar akademisyenlere verilen çeşitli hediyeler ve karşılıklı teşekkürlerle son buldu. Haberle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.