Yerel Yönetimler Topluluğu Şehitlikleri Gezdi

30.03.2010
12.02.2010 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR’in öncülüğünde kurulan “Yerel Yönetim ve Üniversite Etkileşim Topluluğu” ilk etkinliğini 28 Mart 2010 tarihinde Gelibolu Yarımadası’ndaki “Şehitlik” araştırma gezisiyle gerçekleştirdi. Araştırma gezisinde; Namazgah Tabyası, Mecidiye Tabyası, Şahindere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Morto Koyu ve Conk Bayırı incelenmiş, bu inceleme fırsat eğitimine dönüştürülmüştür. Öğrencilerin bir yandan kültür birikimi artırılırken bir yandan da sosyalleşmeleri, kendilerini ve kentlerini tanıma olanağı yaratılmıştır. Gezi için araç Çanakkale Belediyesi’nce sağlanmış, GESTAŞ tarafından feribotla geçişte indirim yapılmıştır. Topluluğun bir sonraki etkinliği Gülpınar Belediyesi’nin katkılarıyla Truva ve Assos araştırma gezisi olarak planlandı. Konu ile ilgili fotoğraflara ulaşmak için aşağıdaki linke tıklayınız.