Bayramiç MYO’dan İzmir Fuarına ve Pizza Pizza İşletmesine Teknik Gezi

29.03.2010
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bayramiç MYO Kültür ve Sanat Topluluğu organizasyonunda, Pazarlama Programı 2. Sınıf öğrencileri teoride aldıkları bilgileri fuar alanı ve teknik gezi kapsamında uygulama çalışmaları ile pekiştirdiler. İlk olarak İzmir Enternasyonel Fuarında 24–27 Mart 2010 tarihlerinde açık bulunan MARBLE 16. Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarını gezen öğrenciler, fuar alanları, organizasyon şekilleri, tanıtımlar ve ticari bir pazarlama modeli olan fuar kültürünü ve iş yapış şekillerini detaylı olarak inceleme fırsatı buldular. İkinci bir etkinliği ise, geçen yıl da Üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleşen Ulusal Üniversiteli Girişimciler ve Yöneticiler Zirvesine de bizleri kırmayarak katılan Pizza Pizza Yönetim Kurulu Başkanı Abbas Türker’in İzmir’in Torbalı İlçesinde 1999 yılında, tek tat üretim anlayışı ile kurduğu Pizza Pizza Üretim Tesislerine Teknik Gezi oluşturdu. Teknik Gezi kapsamında Üretim Tesislerinde ilk durak sevkiyat ve depo bölümleri oldu, ikinci durağı ise üretim bölümü takip etti, üretim bölümünde arkadaşlarımıza Pizzanın yapılması uygulamalı olarak öğretildi ve eğlenceli dakikalar yaşandı, üçüncü durağı ise ambalaj ve mutfak kısımları oluşturdu. Kapsamlı, içten ve samimi olarak gerçekleşen bu gezinin diğer bir durağını ise muhteşem pizzaları ile öğrencileri buluşturan öğlen yemeği organizasyonu oldu. Yemek sonrasında İnsan Kaynakları Müdürü Emine YELKENCİ tarafından öğrencilere Pizza Pizza’nın kuruluş hikayesi anlatılarak, iş başvurusu, mülakat teknikleri ve çağrı merkezleri hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirildi. Franchising Direktörü İrfan Bilir tarafından ise öğrencilere bir girişimcilik modeli olan franchise iş modeli hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. Teknik gezi organizasyonuna ev sahipliğinde bulunan eski Bayramiç MYO öğrencisi Alternatif Girişimcilik Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Şirket Sahibi Alper SELVİ, Bayramiç Kültür ve Sanat Topluluğu, Genç Girişimciler Topluluğu Bayramiç Yönetimi, Lider Öğrenciler Topluluğu Bayramiç Yönetimi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi, Eğitim sorumlusu Cengizhan MUTLU’nun da programda olmaları ile katılımcı bir yönetim anlayışının etkisi dikkat çekti . Teknik Gezi sonrasında Bayramiç Kültür ve Sanat Topluluğu Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Sinem POLAT tarafından, Bayramiç Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr Hamit ALTAY’a atfen, Pizza Pizza Genel Müdürü Tolga TÜRKER’e de Abbas TÜRKER adına düzenlenmiş Teşekkür Plaketi takdim edildi. Haberle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.