“Biga’da Sanayi Devi İÇDAŞ” Konulu Konferans

29.03.2010
Biga MYO Konferans Salonunda Biga Değerleri Topluluğu’nun organize ettiği İÇDAŞ A.Ş. Biga Tesisler Direktörü İsmail Doğan KENET’ın konuşmacı olarak katıldığı “Biga’da Sanayi Devi İÇDAŞ” konulu konferans düzenlenmiştir. Yüksekokul Müdürü Prof. Dr Ahmet Adem TEKİNAY, öğretim elemanları ve öğrencilerin yoğun katılımlarıyla gerçekleşen konferansta Biga Değerleri Topluluğu Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Bahaddin ZAYİM ve Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ahmet Adem TEKİNAY açılış konuşmalarını yapmışlardır. Ülkemizin en büyük demir çelik üreticilerinden biri olan İÇDAŞ’ın doğuşu, büyümesi ve markalaşması konularında bilgi veren İsmail Doğan KENET; İÇDAŞ’ın İstanbul Sanayi Odası’nın 2008 yılı belirlemelerine göre; ülkemizin 8. en büyük kuruluşu, aynı zamanda da Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 9. kuruluşu olduğunu belirtti. Çanakkale’nin gelişimine katkıda bulunmak ve ülkemizin çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma hedefine hizmet etmeyi değişmez ilke kabul eden şirketin başta Biga olmak üzere bölgemize eğitim, spor, kültür ve sosyal alanlarda çeşitli katkıları olduğunu da vurguladı. Türkiye’nin en büyük 15 Sanayi kuruluşu arasında yer alan İÇDAŞ, Kocaeli Sanayi Odası tarafından, “Özel Çevre ve Teşvik Ödülü’ne layık görüldü. 2005 yılında da İstanbul Sanayi Odası’ndan Büyük Çevre Ödülü aldığını hatırlatan KENET, “Çevreye saygı ve çevre koruma İÇDAŞ’ın temel kalite politikasının en önemli maddesidir. Avrupa Birliği mevzuatına uygun çevre yönetimi yapıyoruz. Çevreye verdiğimiz önem artarak devam edecektir” dedi. İÇDAŞ’ın yaklaşık 10 bin kişiye istihdam olanağı sağladığını belirten KENET, “Biga’da ki tesislerimizde demir çelik başta olmak üzere, gemi yapım, enerji üretimi ve deniz taşımacığı alanlarındaki yatırımlarımızı çevreye koruma öncülüğünü unutmadan sürdürüyoruz. Kendi elektriğimizi üretiyoruz. İÇDAŞ 2010 yılına kadar bölgeye 756 milyon dolarlık ek yatırım yapacak” diye konuştu. Konferansın bitiminde günün anısına İsmail Doğan KENET’e Yüksekokul Müdürü Prof. Dr Ahmet Adem TEKİNAY tarafından teşekkür belgesi takdimi yapılmış olup ardından Yüksekokul bahçesinde İsmail Doğan KENET adına bir limon ağacı fidanı dikildi. Haber ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.