Yenice’de Üniversite ve Yerel Yönetim İşbirliği

28.03.2010
Yenice MYO’da yapımı tamamlanan tekstil atölyesi, iki adet sınıf ve engelli bireyler için yapılan asansör törenle hizmete açıldı. Üniversite ve yerel yönetim temsilcilerinin buluştuğu açılış törenine üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali AKDEMİR, Meslek Yüksekokullarından Sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Eyüp ÖZDEMİR, Yenice Kaymakam Vekili Ali POLAT, Yenice Belediye Başkanı Veysel ACAR, Yenice MYO Müdürü Prof. Dr. Engin ERDOĞAN, Yenice MYO öğretim elemanları, öğrenciler ve Yenice’nin çeşitli meslek odalarının başkanları katıldı. Açılış töreninin ardından Prof. Dr. Ali AKDEMİR, Ali POLAT, Veysel ACAR ve Prof. Dr. Engin ERDOĞAN’ın konuşmacı olar katıldıkları “Yerel Yönetimler, Sivil Toplum Kuruluşları Üniversite İşbirliği ve ÇOMÜ Örneği” konulu panel gerçekleştirildi. Yenice Belediye Başkanı Veysel ACAR panelde yaptığı konuşmada ilçelerdeki yüksek öğretim kurumlarının ve yerel yönetimlerin karşılıklı olan etkileşimine değinirken Yenice MYO’nun ilçeye sosyal, ekonomik, kültürel anlamda katkı verdiğinin tartışılmaz olduğunu vurguladı. Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR, üniversitelerin belediye, kaymakamlık ve sivil toplum kuruluşları gibi dinamiklerin katkısını almadan bulundukları bölgede gelişmesinin mümkün olmadığını söyleyerek üniversite olarak her zaman seçilmiş yerel yönetim temsilcileriyle, halkla ve onun örgütlü temsilcileri olan STK’larla işbirliği içinde olan bir politika benimsediklerini aktardı. Prof. Dr. Ali AKDEMİR, son 3 yılda Yenice MYO’daki öğrenci sayısının 650’den 1200’e yükselmesinin, uygulamaya yönelik açılan atölyelerin, kullanıma açılan yeni dersliklerin ve yüksekokul içinde yapılan çeşitli yeniliklerin üniversite yönetiminin ilçe merkezli gelişim planı politikasının somut örneklerini teşkil ettiğini söyledi. Prof. Dr. Ali AKDEMİR sözlerini şöyle sonlandırdı: “Öğrencilerimize yönelik uygulama olanaklarını arttırdığımız ve iş dünyasıyla işbirliği içinde olduğumuz ölçüde üniversitemiz öğrencileri iş bulmakta zorlanmayacaklardır. Biz de yeni programlar açmaya, öğretim elemanı sayısını arttırmaya ve yeni yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. Sayın Yenice Belediye Başkanımız bugüne kadar üniversitemizin gelişimine anlamlı katkılar vermiştir. Bundan sonra da aynı katkıların sürdürülebilir olmasını temenni ediyoruz. Bu panelin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Panelin son kısmında katılımcıların soruları panelistler tarafından cevaplanırken Yenice Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Burhan ÖZKAN, Prof. Dr. Ali AKDEMİR’e teşekkür plaketi takdim etti. Panel sonrasında Prof. Dr. Ali AKDEMİR, beraberindeki heyetle Yenice’deki öğrenci yurtlarına ziyarette bulunarak öğrencilerle sohbet etti. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.