Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırmaları Merkezi Müdürlüğünde Devir Teslim Töreni Yapıldı

26.03.2010
Üniversitemiz Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırmaları Merkezi (KAM) Müdürü Doç. Dr. Şükran YALÇIN ÖZDİLEK görevini Yrd. Doç. Dr. Elmaziye TEMİZ’e devretti. Rektörlük makamında gerçekleşen devir teslim töreninde Prof. Dr. Ali AKDEMİR, kadınların toplumsal yaşamda aktif rol üstlenerek söz sahibi bireyler haline gelmesi açısından KAM’ın önemli misyonlar üstlendiğini ve başarılı çalışmalara imza attığını dile getirdi. Müdürlük görevini KAM’ın kurucularından olan Doç. Dr. Şükran YALÇIN ÖZDİLEK’ten devir alan Yrd. Doç. Dr. Elmaziye TEMİZ şunları ifade etti: “KAM olarak Çanakkale’yi ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmek konusundaki inancımız sonsuz. Kadının toplumsal yaşama katılımını artırmak, toplumsal statüsünü geliştirmesine yardımcı olmak, bunun yanı sıra ilgili alanlarda çalışmalar yapan diğer kuruluşlarla işbirliği yaparak sorunların çözümlerine bilimsel çalışmalarla destek vermek, KAM’ın başlıca amaçları arasında yer alıyor. Bu amaçlar doğrultusunda kadınların toplumsal yaşama katılmasına yönelik çalışmaların kâğıt üstünde kalmaması için öncelikli olarak eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının yapılması gerekiyor.” Yrd. Doç. Dr. Elmaziye TEMİZ, KAM ile ortak çalışmalar yürütecek bir öğrenci topluluğu kurulması konusunda da çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.