Rektörümüz Dumlupınar Üniversitesi'nde ÇOMÜ'yü Anlattı

26.03.2010
Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR, Dumlupınar Üniversitesi’ne ziyarette bulundu. Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner ÖNCE’yi makamında ziyaret eden Rektörümüz, daha sonra İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin yöneticileri ve akademisyenleriyle bir araya geldi. Ziyarette üniversitenin akademisyenleri ve öğrencilerinin yoğun katılımlarıyla gerçekleştirilen “ÇOMÜ’nün Kurumsal Özellikleri ve ÇOMÜ’de Kariyer Alternatifleri” konulu bir konferans da verildi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir, 25 Mart 2010 tarihinde Dumlupınar Üniversitesi’nde bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlk ziyaret Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner ÖNCE’ye yapıldı. Rektör Prof. Dr. Önce, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin gelişimini takip ettiğini ifade ederek beğenilerini aktardı. Rektörümüz Prof. Dr. Akdemir ise ziyarette Dumlupınar Üniversitesi’nde görev yaptığı zamanlara değinerek üniversitenin anlamlı büyüme kaydettiğini vurguladı. Ziyaret bitiminde Kütahya Üniversitesi Rektörü tarafından, Rektörümüze çini armağan takdim edildi. Ziyaretin ikinci durağı ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne oldu. Burada fakülte dekanı ve çok sayıda öğretim üyesi ile buluşan Rektörümüz, fakültenin çalışmaları hususunda yetkililerden bilgi aldı. Ziyaretler çerçevesinde Dumlupınar Üniversitesi’nin en köklü eğitim birimlerinden Kütahya Meslek Yüksekokulu’da ziyaret edildi. Burada Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Gülten Eren GÜMÜŞTEKİN tarafından ağırlanan Rektörümüz yüksekokulun gelişimi konusunda bilgiler alarak önerilerde bulundu. Dumlupınar Üniversitesi’nde, Rektörümüz tarafından,“ÇOMÜ’nün Kurumsal Özellikleri ve ÇOMÜ’de Kariyer Alternatifleri” konulu bir konferans da verildi. Üniversitenin çeşitli bölümlerinden çok sayıda öğretim üyesi ve yoğun bir öğrenci katılımıyla gerçekleştirilen konferans İşletme Bölümü 2 nolu amfisinde gerçekleşti. Burada verilen konferans ise üç bölümden oluştu. İlk bölümde ÇOMÜ’nün karakteristik özellikleri, Mükemmeliyet Merkezleri, Bilimsel Performansı, Kurumsal Seremonileri, Global ve Lokal Girişimleri, Akademisyen ve Öğrenci Portföyü, Fiziki Gelişimi ve ÇOMÜ’ye özgü nitelikler üzerinde duruldu. Rektörümüz konferansın ikinci bölümünde ise kariyer alternatifleri üzerinde durdu. Bu bölümde Devlet ve Özel Sektöre Alternatif Olarak STK’lar ve Girişimcilik gibi iki kariyer hedefi daha gösterildi. Global ve Lokal Düzeyde STK’ların durumu hakkında bilgiler veren Rektörümüz STK’lar Bağlamında ÇOMÜ Örneği, ÇOMÜ’de Girişimcilik Çabaları, TOG ve Avea ile işbirliği içinde yapılan çalışmalara da değindi. Üniversitemizin Öğrenme Metodları ve Öğrenci Topluluklarına da değinen Rektörümüz üniversitemizin bu konulardaki başarılarından da bahsetti. Rektörümüz burada yaptığı konuşmada ÇOMÜ’nün topluluklar açısından Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre Türkiye birincisi olduğunu belirtirken, öğrencilerinin ise TOG ve AVEA işbirliğinde düzenlenen girişimcilik ile ilgili proje yarışmalarında 243 bin YTL destek bulduğunu aktardı. STK’lar konusunda en ciddi çalışan üniversite olduğumuzu belirten Rektörümüz, 7. Uluslar arası STK Kongresinin bu yılki ana temasının ise “Hayırseverlik” olduğunu söyledi. Konferansta 20-24 Ekim 2010 tarihinde düzenlenecek “Dünya Üniversiteler Kongresi”ne ise özel vurgu yapıldı. Soru ve cevaplarla süren konferansın sonunda İİBF Dekanı Prof.Dr. Mehmet Sami DENKER tarafından Rektörümüze teşekkür plaketi sunuldu. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.