Biga MYO Otomotiv Öğrencileri’nden BMC İzmir Gezisi

25.03.2010
Otomotiv Teknolojileri Programı Öğr. Gör. Zafer ÖZGÜR ve Öğr. Gör. Rahmi GÜLLER gözetiminde 30 öğrenci ile beraber BMC’nin İzmir’deki Fabrikasına teknik gezi gerçekleştirildi. Öğr. Gör. Zafer ÖZGÜR; Türkiye’nin en büyük ticari araç üreticilerinden BMC’nin, 1964 yılında İzmir’de kurulduğunu belirtti. İlk yıllarda Austin ve Morris markalı ticari araçlarla üretime başlayan ve sonra kamyon, kamyonet, traktör ve motor üretmeye başladığı 1966 yılından itibaren giderek büyüdüğünü ve güçlendiğini ifade etti. BMC yatırımlarına devam ederek 2004 yılında 40 milyon dolarlık ilave yatırımla tüm mühendislik çalışmaları BMC’ye ait olan Megastar’ı oluşturdu. Hafif ticari araç pazarında yepyeni bir sayfa açan Megastar’ın, farklı sektörlerin her tür ihtiyacını karşılayabilecek vanlar, kombiler, kombi vanlar, minibüsler ve kamyonetlerden oluşan 19 modeli var. Çukurova Holding bünyesinde faaliyet gösteren BMC, ürün tasarım, geliştirme ve mühendislik çalışmalarını dışa bağımlı olmadan sürdüren Türk otomotiv kuruluşudur. Öğrencilerle beraber fabrikanın yanı sıra doğal yaşam parkı, Balçova, İnciraltı, Konak, Kemeraltı, Alsancak gibi merkezleride gezilerek zevkli bir ortamda vakit geçirmenin hazzıyla Biga’ya dönüldü. Haber ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.