4. Geleneksel Şehitler Abidesi Çanakkale Buluşması 1680 Öğrencinin Katılımı İle Gerçekleştirildi

23.03.2010
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çağdaş Yaşam Topluluğu ve Çanakkale ÇYDD tarafından 3 yıldan bu yana organize edilen, bu yılda 20 Mart 2010 tarihinde 4.’sü gerçekleştirilen “4. Geleneksel Şehitler Abidesi Çanakkale Buluşması” etkinliği bu sene de “Çağdaş Yaşam Topluluğu ve Çanakkale ÇYDD Gençlik Komisyonu” tarafından gerçekleştirildi. 1680 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlik sabah saat 09.00’da Kilitbahir Kalesi önünde öğrencilerin bir araya gelmesi ile başladı. Daha sonra sırasıyla Seyit Onbaşı, Soğanlıdere ve Şahindere Şehitlikleri ziyaret edildi. Şehitler Abide’sindeki tören ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Gençliğe Hitabe ve Gençliğin Atatürk’e cevabı okundu. Öğrenciler şehitlikteki törenin ardından Yahya Çavuş ve 57.Alay Şehitliği ile Conkbayırı’nı gezerek Çağdaş Yaşam Topluluğuna ve Çanakkale ÇYDD’ye teşekkür etti ve bölgeden ayrıldı. Konuyla ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.