Teknopark İçin İmzalar Atıldı

23.03.2010
Üniversitemizin bir projesi olan teknoparkın kurulmasına yönelik çalışmalara hız verildi. Bu bağlamda teknopark projesinin ortakları olan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), Çanakkale Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ÇASİAD), Çanakkale Köy-Koop ve Dardanel’in temsilcileri ile Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR arasında protokol anlaşması imzalandı. Rektörlük makamında imzalanan protokol anlaşmasında kurulacak teknoparkın yöreye özgü tematik faaliyetlerde bulunacağı belirtildi. Çanakkale’nin önde gelen Sivil Toplum Kuruluşları ve firmalarının ortaklığında imzalanan protokol anlaşmasında ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı İlhami TEZCAN yapılacak olan çalışmanın oldukça önemli olduğunu belirterek bu çalışmaya destek vermelerinin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. ÇASİAD Üyesi Mehmet TOKGÖZ de böyle bir çalışma neticesinde sivil toplum ve ticari dünyayla üniversiteyi buluşturduğu için Rektörümüze ÇASİAD adına teşekkür etti. Mehmet TOKGÖZ, Çanakkale’nin gelişiminde üniversitenin sosyo ekonomik boyutta çok büyük bir etkisinin bulunduğunu da sözlerine ekledi. Köy-Koop Başkanı Mehmet ÖZKURNAZ ise Rektörümüzü üniversitenin öncülüğünde böyle bir çalışmayı başlattığı için kutlayarak, üniversitenin yaptığı olumlu faaliyetlerin kent dışına da çıkarak görünürlülük kazandığını belirtti. Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR ise teknoparkın tematik bir yapı taşıyacağını, bu anlamda da Çanakkale’yi sembolize eden değerler ile ilgileneceğini belirterek teknoparkın, su ürünleri, seramik, madencilik, ziraat gibi Çanakkale’yi temsil eden değerler üzerine yoğunlaşacağını vurguladı. Görüşmede bu tür çalışmaların üniversitenin kentle iç içe olduğunun bir göstergesi olduğunun da altı çizildi. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.