Öğrenci Topluluklarımız TRT Gap'ta Yayınlanan "Hayatın Renkleri" Programına Konuk Oldu

23.03.2010
ÇOMÜ öğrenci topluluklarından Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkan Yardımcısı Murat HOŞGÖR ve Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu (ÇSATT) Başkanı Ahmet Vural ÖZTECİK ile yönetim kurulu üyeleri Zekeriya DURMAZ ve Gözde KESKİN Çanakkale Deniz Zaferi’nin 95. Yıldönümü olan 18 Mart 2010 Perşembe günü TRT GAP televizyonunda yayınlanan, Tolga GÖREN’in sunuculuğunu yaptığı “Hayatın Renkleri” programına konuk oldular. Programda Çanakkale Savaşları, savaşlar sırasında yaşanan olaylar ve gençlerin o dönemde yaşanan olaylara bakış açısı üzerine konuşuldu. Bugün üniversite gençlerinin Çanakkale Savaşları hakkında ne kadar bilgi sahibi oldukları, milli değerlere ve geçmişlerine ne kadar sahip çıktıkları tartışıldı. ÇSATT Başkanı Ahmet Vural ÖZTECİK Çanakkale’ye üniversite okumaya gelen her öğrencinin mutlaka şehitlik ve anıtları gezip görmesi gerektiğinden söz etti. Bu değerlere sahip çıkılması yolunun öncelikle savaş alanlarını gezip görmekten geçtiğini belirten ÖZTECİK topluluk olarak düzenledikleri gezilerle bu imkanı sağladıklarından bahsetti. Programda ÇSATT’ın yılda iki kez çıkardığı “Şehit’ten Kale’ler” dergisi ile “Anzac Günlükleri” ve “18 Mart Deniz Zaferi Paneli” kitaplarına geniş yer verildi. Murat HOŞGÖR ise Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale Savaşı'ndaki yüksek askeri dehasından, Türk gençliğine verdiği önemden ve Çanakkale Savaşı'ndaki Kuvayı Milliye ruhunun temellerinin nasıl atıldığından bahsetti. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.