Nevruz Bayramı Üniversitemizde Kutlandı

22.03.2010
Nevruz Bayramı üniversitemizde düzenlenen çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Bu etkinlikler kapsamında ilk olarak Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda Doç. Dr. Aziz KILINÇ tarafından "Kültürümüzde Nevruz Uygulamaları" temalı konferans verildi. Doç. Dr. Aziz KILINÇ, dostluk, kardeşlik, iyilik ve mutluluk bayramı olan Nevruz’un çok geniş bir coğrafyada yaşayan insanlarımızı birbirine kenetlediğini, bağladığını, kaynaştırdığını belirtti. Doç. Dr. Aziz KILINÇ, insanları birbirine kaynaştıran bir milli örf, anane ve gelenek olan Nevruz’un dini ve milli bayramlar gibi kutlandığını, milli birlik ve beraberliğin sembolü olarak görüldüğünü ifade etti. Doç. Dr. Aziz KILINÇ’ın verdiği konferanstan sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından "Yaban" adlı tiyatro gösterimi yapıldı. Tiyatro gösteriminin ardından da üniversitemiz ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi halk oyunları topluluklarının düzenlediği Halk Oyunları Gösterisi gerçekleştirildi. Halk Oyunları Gösterisi’nin ardından da üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığınca Nevruz pilavı dağıtıldı. Öğrencilerin yoğun katılımının gözlendiği etkinlikler Şef İftihar VANLI başkanlığında düzenlenen Türk Halk Müziği Konseri ile son buldu. Etkinliklere Rektör Yardımcısı C. Varol TOK ve üniversitemiz yöneticileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Coşku içinde geçen etkinliklerde Rektör Danışmanı Prof. Dr. Türker SAVAŞ tarafından da Nevruz Bayramı tören katılımcılarına çiçek verildi. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.