18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 95. Yıldönümü Törenlerle Kutlandı

20.03.2010
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 95. Yıldönümü kutlamaları, İçişleri Bakanı Beşir ATALAY ve Çanakkale üst protokolünün Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başladı. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip ERDOĞAN, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif DENKTAŞ, Türkiye Cumhuriyeti’nin çeşitli hükümet üyeleri, Çanakkale üst protokolü ve resmi kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla 18 Mart Stadyumu’nda yapılan törenlerde üniversitemizi Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR temsil etti. Sunuculuğunu üniversitemiz Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Bölümü Okutmanı Gökhan BAYRAM’ın yaptığı törende, üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğr. Gör. Özlem ERGUN AÇANAL yönetimindeki üniversitemiz öğrencileri ve 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 95. Yıldönümü nedeniyle Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın organizasyonuyla ülkemizin çeşitli üniversitelerinden gelen yaklaşık 80 öğrencinin geçit merasimindeki yürüyüşleri coşkuyla karşılandı. Törenler, üniversitemiz öğrenci topluluklarının katıldığı Fener Alayı ile son buldu. Üniversitemiz, 12–18 Mart 2010 tarihleri arasında Çanakkale Valiliği koordinatörlüğünde düzenlenen “18 Mart Şehitler Günü Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 95. Yıldönümü” etkinliklerine, topluluklar ve birimler bazında hazırladığı 13 etkinlikle katkı sunmuştur. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.