Biga MYO’da" 1915 Şehitleri ve Çanakkale" Konulu Konferans Düzenlendi

19.03.2010
Biga MYO Konferans Salonu’nda Biga Değerleri Topluluğu’nun organize ettiği "1915 Şehitleri ve Çanakkale" konulu konferans düzenlenmiştir. Üniversitemiz Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Okutman Ş.Şamil BUCAK tarafından verilen.Konferansa Topluluk Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Bahaddin ZAYİM, Yüksekokulumuz Öğretim Elemanları, İdari Personel ile öğrenciler katılmıştır. Okutman Ş.Şamil BUCAK; bundan 95 yıl önce tüm yokluklara, imkansızlıklara rağmen, Türk milletinin yüksek ruh ve inancı ile tarihimizin en parlak zaferinin kazanıldığını, Uluönder Gazi Mustafa Kemal’in öncülüğünde batının büyük güçlerine unutulmaz bir ders verildiği ve bu topraklarda sadece Türk milletini değil tüm insanlık tarihini etkileyen büyük bir kahramanlık destanının yazıldığını ifade etti. BUCAK; “Üzüntü ve gururu bir arada yaşadığımız bugünde, Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, silah arkadaşlarını, ülkesi ve Ulusu için canını veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Güzel yurdumuzu birlik ve beraberlik içinde daha güzel günlere ulaştırmayı hepimizin ortak görevi olması gerektiğine inanıyoruz” dedi. Okutman Ş.Şamil BUCAK’a Biga Değerleri Topluluğu Topluluk Başkan Yardımcısı Naim ŞAHİN tarafından çiçek takdimi yapıldı. Oldukça yoğun katılımla gerçekleşen konferansın bitiminde Sinema Topluluğu'nun organize ettiği "Gelibolu" adlı Film gösterimi yapıldı. Haberle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.