“Çanakkale Ruhu ve Türkiye” Konulu Konferans Verildi

17.03.2010
“18 Mart Şehitler Günü Anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin 95. Yıldönümü Haftası” nedeniyle Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda Dr. Yılmaz KARAKOYUNLU tarafından “Çanakkale Ruhu ve Türkiye” konulu konferans verildi. Konferansa Vali Yardımcısı Hüseyin KULÖZÜ, Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR, akademisyenler, öğrenciler ve yurttaşlar katıldı. Dr. Yılmaz KARAKOYUNLU, yaptığı konuşmada öncelikle üniversitemizin konuğu olmaktan ve Çanakkale’de bulunmaktan dolayı oldukça mutlu olduğunu ifade etti. KARAKOYUNLU, Türkiye’nin efsane değerlerini yüceltme anlamında en önemli kriter olarak şiiri kullandığımızı, bu anlamda da Çanakkale Deniz Zaferi’nin hakkının şiirle, edebiyatla teslim edilmesi gerektiğinin önemine değindi. Edebi lisanda eserler, şiirler, romanlar yazmanın değerinden bahseden KARAKOYUNLU, bir kentin ruhundan bahseden derinlikli edebi eser üretiminde ne tür unsurlara önem verilmesi gerektiğini ifade etti. KARAKOYUNLU, kentin ruhunun, mücadelenin ahlakının, hareketin vicdanının, uygulamanın adaletinin ve ülkenin bağımsızlığının gençlere üretecekleri eserler bağlamında ilham vermesi gerektiğini vurgulayarak gençlerin Çanakkale şiirleri, öyküleri, senaryoları yazmalarını ve üretecekleri eserlerde lirik bir dile sahip olmaları gerektiğini dile getirdi. Konferansta Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR ise üniversitemizin davetlisi olarak geldiğinden ve böylesine anlamlı bir söyleşi gerçekleştirdiğinden dolayı Dr. Yılmaz KARAKOYUNLU’ya çok teşekkür ettiğini bildirdi. Rektörümüz konferansın entelektüel olmak noktasında bir işlev gördüğünü belirterek Dr. Yılmaz KARAKOYUNLU’ya bir plaket takdim etti. Haber ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.