“Çanakkale Savaşlarının Mana Dinamikleri ve Algı Çerçevesi” Konulu Panel Düzenlendi

16.03.2010
“18 Mart Şehitler Günü Anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin 95. Yıldönümü Haftası” nedeniyle Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda “Çanakkale Savaşlarının Mana Dinamikleri ve Algı Çerçevesi” konulu panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak İlahiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. Şevket YAVUZ, Dr. Abdülvahid SEZEN ve Öğr. Gör. Hasan ÖZDEMİR; dinleyici olarak ise Vali Yardımcısı Tahir DEMİR, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Öğr. Gör. Hasan ÖZDEMİR konuşmasında Çanakkale Savaşlarının metafiziğine yönelik açıklamalarda bulunurken savaş alanında insanın fiziki evrenden metafizik aleme geçme boyutu ve bu durumun özelliklerine ilişkin bilgiler verdi. Dr. Abdülvahid SEZEN ise konuşmasında gençlerin Çanakkale Savaşlarını algılama ve yorumlama biçimlerine ilişkin yaptığı bir araştırmanın sonuçlarını dinleyicilere aktardı. Doç. Dr. Şevket YAVUZ da tarih, mana ve şehadet bağlamında Çanakkale Savaşlarını ele aldı. Doç. Dr. Şevket YAVUZ, Çanakkale Savaşlarının ezilenin, mazlumun, ötelenen ve ötekileştirilmişin yazgısının değiştirilebileceği algısının oluşumunda oldukça önemli bir yeri olduğunu konuşmasında belirtti. Haber ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.