Çanakkale Cephesinden Mektuplar Temalı Panel Düzenlendi

16.03.2010
ÇOMÜ Çanakkale ve Çevresi Halk Bilim Topluluğu’nun düzenlediği “Kültürümüzde Mektup ve Çanakkale Cephesinden Mektuplar” konulu panel Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Çankırı Karatekin Üniversitesi öğretim elemanı Yrd. Doç. Dr. Ömer ÇAKIR tarafından bir sunum gerçekleştirilen panele Çanakkale Vali Yardımcısı Tahir DEMİR, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem ERKEK, Topluluk Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Aziz KILINÇ ve çok sayıda öğrenci katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan ÇOMÜ Çanakkale ve Çevresi Halk Bilim Topluluğu Başkanı Yusuf TÜRK, Çanakkale Savaşlarını anma haftasının ilk etkinliğini düzenliyor olmaktan gurur duyduklarını belirterek, topluğun yaptığı çalışmalardan bahsetti. Açılış konuşmasının ardından Yrd. Doç. Dr. Ömer ÇAKIR; bir iki ay öncesine kadar mensubu olduğu bu çatı altında konferans vermekten mutluluk duyduğunu belirterek mektubun tarihi, yazılış şekli gibi konuları sırasıyla dile getirdi. Çanakkale Cephesinden yazılan mektupların Çanakkale Harbi Edebiyatını oluşturduğunu vurgulayan ÇAKIR, Çanakkale Savaşı sırasında cephe gerisinde askerlerin nasıl mektuplaştıklarını, cephede yazılan mektuplardan örnekler göstererek dile getirdi. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.