0

Mühendislik Fakültesi Genel Kimya Laboratuvarı Açıldı

Bu Haber 2518 Kez Okundu
  • Paylaş:
Mühendislik Fakültesi Genel Kimya Laboratuvarı Açıldı

Haber: Duygu Karademir Aras

Fotoğraf: Ahmet Türker, Gülperi Çalışkan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulan Genel Kimya Laboratuvarı ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Süha Özden, Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sermet Koyuncu, bölüm öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla açıldı.

Açılışın ardından ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ve beraberindeki heyet, Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü ile birlikte Yer Bilimleri ve Doğa Tarihi Müzesini de ziyaret etti.

ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi binası B blok 4. katta beş sergileme salonu, bir seminer salonu ve bir atölye ile birlikte yedi bölümden oluşan fosil, kayaç, mineral, vb. örneklerin sergilendiği Yer Bilimleri ve Doğa Tarihi Müzesini gezerek müzenin bölümleri hakkında bilgiler alan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, e-müze olarak da hizmet vermeye başlayan müzenin gerçeklik uygulamaları projesini de inceledi.

Günümüz teknoloji uygulamalarına Yer Bilimleri ve Doğa Tarihi Müzesine taşıma adına arttırılmış gerçekliğin diğer uygulaması ile fosillerin giydirilmesi ve canlı görüntülerinin ziyaretçiye sunulması, fosillerin, minerallerin ve kayaçların içlerine giden yolculukların yapılabilmesi amacıyla proje hazırlıkları yapıldığını aktaran Dr. Öğr. Üyesi Ayten Çalık, projenin detaylarını ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’a VR gözlüğü ile uygulamalı olarak gösterdi.