2

Gençlik Soruyor Söyleşisi Gerçekleşti

Bu Haber 1632 Kez Okundu
  • Paylaş:
Gençlik Soruyor Söyleşisi Gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Çanakkale İl Müftülüğü’nün işbirliğiyle düzenlenen “Gençlik Soruyor” adlı söyleşi Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Çanakkale Şehitler Cami Müezzini Burak Sevim’in Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan kısa tanıtım filmi ile devam etti.

İlim ve Bilim İnsanı Olma Yolunda En Önemli Olan Konu Soru Sorabilme Kabiliyetidir

Programın açılış konuşmasını yapan Çanakkale İl Müftüsü Arif Gökçe, soru sormanın önemini vurgulayarak şunları aktardı: “İlim ve bilim insanı olma yolunda en önemli olan konu soru sorabilme kabiliyetidir. Bu doğrultuda anne babalardan ricamız çocukları soru sorma yönünde teşvik etmeleri. Biz din adamları olarak, toplumda zaman zaman yanlış kanaatlerin olduğunu görüyoruz. Gerek Diyanet İşleri Başkanlığı, gerek bu alanda hizmet üreten meslek üyeleri olarak her zaman her yerde toplumun içindeyiz. Son yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve din işleri yüksek kurulu üyelerimizin verdikleri kararlar tartışılıyor. Bazen kulaktan dolma bilgiler yanlış duyumlar, yanlış kanaatlere sebep oluyor. Biz de bizzat gençlerimizi, din ve diyanet ile alakalı kafalarındaki sorulara işin uzmanlarıyla cevaplamak için bir araya geldik.”

Gençlerimiz Bilgiyi Düzgün Bir Yolda Harcarsa, O Vakit Bilgiye Hükmetmiş Olur

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise gençler için bu tür programların daha çok olması gerektiğini ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti:  

“Değerli gençler; dünyaya geliş gayemizin bir farkında olabilsek, bu dünyada ki cenneti yaşarız. Dinimizin istediği gibi olan insanlar hem maddi hem de manevi anlamda kazançlı insanlardır. Bu insanlar etraflarına olumlu ışık saçanlardır. İnsanlara öğüt verirler. Güzel insanlara özellikle güzel gençlere çok ihtiyacımız var. Akıl, Kur’an-ı Kerim’de en çok tekrar edilen konulardan biridir. Allah bize böyle bir nimet vermiş. Gençlerimiz bilgiyi çok düzgün bir yolda harcarsa o vakit bilgiye hükmetmiş olur. Değerli gençler dünyada cenneti yaşamak istiyorsak dinimizi samimi ihlas ile yaşayalım.” 

“Gençlik Soruyor” söyleşisi kapsamında Prof. Dr. Murteza Bedir ve Prof. Dr. Ahmet Karaman #gençliksoruyor etiketiyle hem sosyal medya üzerinden hem de katılımcı gençlerden gelen soruları yanıtladılar.  Soruların yanıtlanmasının ardından program hediye takdimi ile sona erdi.