0

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Prof. Dr. Taner Kumuk’un Akademik Veda Törenine Katıldı

Bu Haber 1283 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Prof. Dr. Taner Kumuk’un Akademik Veda Törenine Katıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Kumuk’un Akademik Veda Töreni Ziraat Fakültesi Amfisinde gerçekleşti.

Veda törenine ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Yıldırım, ÇOMÜ’lü akademik ve idari personel ile Prof. Dr. Taner Kumuk’un yakınları katıldı.

Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sibel Tan veda töreninde yaptığı konuşmada “Taner hocayı birkaç kelimeyle anlatmam gerekirse ben şöyle tarif ederim; taviz vermeyen bir yönetici, hoş sohbet bir mesai arkadaşı ve tatlı sert bir hoca” diyerek Prof. Dr. Taner Kumuk’un derslerini sadece bilimsel teori ve uygulamalardan yola çıkarak yalın bir şekilde yapmadığını, mesleki tecrübesini, aktüel ve entelektüel bilgilerini hatta hobilerini bile derslerine aktardığını, bu yönüyle herkes tarafından birçok konuda danışılan bir hoca olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Tan sözlerini, meslek hayatı ve öğrencilerine kattıklarıyla dolu dolu bir ömür geçiren Prof. Dr. Taner Kumuk’a teşekkür ederek bitirdi.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Yıldırım Ziraat Fakültesinin kurulduğu 1995 yılından bugüne eğitimde bilimde araştırmada önemli bir mesafe kat ettiğini ve bu günlere gelirken en önemli faktörün tecrübeli öğretim üyeleri olduğunu belirterek Prof. Dr. Taner Kumuk hakkında şunları aktardı: “Hoş görülü, sorgulamadan yargılamayan, selamını hiçbir zaman imtina etmeyen, kimlik ve kişiliğini hiçbir şekilde değiştirmemiş bir hocamız olarak, hoş bir seda bıraktığınız Ziraat Fakültesi çatısı altında kurmuş olduğunuz bu güzel dostluklar, yetiştirmiş olduğunuz değerli öğrenciler için teşekkür ederim.”

Kurum kültürünün önemine değinen ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, bu tür törenlerin kurumsal aidiyet açısından çok önemli olduğunu söyleyerek “ÇOMÜ’de göreve başladığımdan bu yana özellikle kurumun bir aile ortamı olması gerektiği üzerinde durdum. Başka türlü hayattan zevk almamız mümkün değil” dedi.

Tarımda Bir Numara Olacağız

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat tarım alanında ÇOMÜ’den büyük beklentileri olduğunu dile getirerek sözlerine şöyle devam etti:

“Tarım alanında sizlerden çok özel gayretler bekliyoruz. ÇOMÜ olarak bütün fakültelerimizi, bütün programlarımızı canlandıracağız ama özellikle belirli alanlarda yoğunlaşacağız. Bunlardan bir tanesi tarım. Çanakkale tarım bölgesi olarak çok önemli bir noktada ama tarımda bir numara olmak için çok fazla gayret göstereceğiz.”

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Prof. Dr. Taner Kumuk’a 20 yıldır ÇOMÜ’ye verdiği emekler için teşekkür ederek sevgi ve saygı ortamının kurum içinde devam etmesi temennisi ile sözlerini sonlandırdı.

Tören sonunda Prof. Dr. Taner Kumuk’a hediye takdim edildi. Prof. Dr. Taner Kumuk törenin gerçekleşmesinin kendisini çok mutlu ettiğini, 44 yıllık akademik hayatının 20 yılını ÇOMÜ’de geçirmiş olmaktan çok memnun olduğunu dile getirdi.


Fotoğraf Albümü