0

Müzede Selfie Günü, Troya Müzesi'nde Gerçekleştirildi

Bu Haber 2303 Kez Okundu
  • Paylaş:
Müzede Selfie Günü, Troya Müzesi'nde Gerçekleştirildi

Dünya genelinde, müze ve ören yerlerine ilgiyi arttırmak amacıyla üç yıl önce başlatılan ve gelenekselleşen “Müzede Selfie Günü” etkinliği Çanakkale'de de Troya Ören Yeri girişine yapılan ve Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri 2020’de finale kalan Troya Müzesi'nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Çağman Esirgemez, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Sedat Arslan, Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, kurum ve kuruluş temsilcileri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Türkiye’de müzelerin uluslararası alanda tanıtılması ve yediden yetmişe herkeste müze bilincini geliştirmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl sosyal medya üzerinden ödüllü bir yarışma düzenlendi. Yarışma için etkinlik kapsamında müzede çekilen selfieler #museumselfiedayturkey #müzedeselfiegünü etiketleriyle paylaşıldı.

Katılımcılarla birlikte müzeyi gezen ve selfie çeken ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak “Müzede Selfie Günü” etkinliğine destek verdi.


Fotoğraf Albümü