0

Yönetim ve İnsan Hakları Konferansı Gerçekleşti

Bu Haber 2301 Kez Okundu
  • Paylaş:
Yönetim ve İnsan Hakları Konferansı Gerçekleşti

Haber-Fotoğraf: Eylem Tuna Çoban 

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında ÇOMÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Yerel Yönetimler ve Üniversite Etkileşim Topluluğu tarafından düzenlenen Yönetim ve İnsan Hakları Konferansı Siyasal Bilgiler Fakültesi-Cemil Meriç Konferans Salonunda gerçekleşti. 

Konferansa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Dekan Prof. Dr. Hüseyin Erkul, İnsan Hakları Kurul Üyeleri, Genel Sekreter Sami Yılmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Erdem Kıllıoğlu, ÖTK Başkanı Alperen Uysal, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Yerel Yönetimler ve Üniversite Etkileşim Topluluğu Başkanı Recep Özkan,  topluluk ve topluluk etkinliklerinden bahsederek 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında böyle bir konferans yapmaktan mutluluk duyduklarını vurguladı. 

Konferans konuşmacısı Dekan Prof. Dr. Hüseyin Erkul insanoğlunun dünya sahnesine çıktığından itibaren topluluklar halinde yaşadığını ve güce dayalı paylaşımla yaşamlarını sürdürdüklerini belirtti. İnsanlığın gelişimini Paleolitik Çağ, Kalkolitik Çağ, Orta Çağ da nasıl geliştiğini aktaran Prof. Dr. Erkul; “Özellikle Orta Çağda kale devletlerde insanlar, senyörler ve serfler olarak tabakalaşmış, tarımsal kölelik kurumsallaşmış hale gelmiştir. İslam, ortaçağda ezilen insanlara bir güneş gibi doğmuş ve insanlar arasında eşitlik getirmiştir. Belli bir zenginleşmeden sonra insanlar özgürlük ve bağımsızlık arayışına başlamıştır” diyerek tarihsel olarak insan haklarının gelişimi, insan hakları ile ilgili kavramsal tanımlamalar hakkında bilgiler vererek konuşmasını sonlandırdı. 

Fotoğraf Albümü