0

Biyoloji Bölümünde Başarılı Akademisyen ve Öğrencilere Teşekkür Belgesi Takdim Edildi

Bu Haber 3518 Kez Okundu
  • Paylaş:
Biyoloji Bölümünde Başarılı Akademisyen ve Öğrencilere Teşekkür Belgesi Takdim Edildi

Haber – Fotoğraf: Tuncay Ak

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi (FEF) Biyoloji Bölümü’nde YÖK ve TÜBİTAK bursu alan akademisyen ve öğrencilere teşekkür belgelerinin takdimi için bir tören düzenlendi. 

Törene Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur, FEF Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Levent Genç, FEF Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Tosunoğlu ile akademisyen ve öğrenciler katıldılar. 

Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Tosunoğlu 2019 yılında başarıya imza atanlar için  bir tören düzenlediklerini ve Rektör Prof. Dr. Sedat Murat’ın katılımlarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Rektörümüz göreve geldiğinden beri şunu vurguladı; çalışanı, üreteni ve başarılı olanı desteklerim. Bugün Rektörümüz Prof. Dr. Sedat Murat’ın burada bizimle oluşu bu desteğin bir göstergesidir. Bu başarıların bizim için önemli yanı ise başarılı olan tüm hocalarımız, projelerine lisans ve lisansüstü öğrencilerini dahil etmişlerdir. Gençlerimizin bilime yönelmesi ve başarıda onların da katkılarının olması bizler için onur vericidir” şeklinde konuştu. 

FEF Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan ise Fen Edebiyat Fakültesi için güzel başlangıçlarda lokomotif bölüm olan Biyoloji bölümünün bu güzel çalışmasının, disiplinler arası çalışmanın kapısını aralamış olması açısından önemine dikkat çekerek “Ecdadımız marifet iltifata tabidir der. Biyoloji bölümü hem fakültemize hem üniversitemize güzel değerler katıyor. Birlikte çalışmanın getirdiği bu başarının diğer bölümlere örnek olmasını temenni ediyorum” dedi. 

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, göreve geldiği günden itibaren en önemli hedeflerinin araştırma üniversitesi olmak olduğunu anımsatarak, uyumlu çalışarak proje üretmenin çok önemli olduğunu ifade etti, üniversitemizde bu tür törenlerin artması temennisini paylaştı. 

Projelerde çalışan ve emeği geçen herkesi tebrik eden ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat “Önemli olan niyet etmek, gayret etmek ve adım atmak. Fikirleri ve projeleri, ekip ruhuyla sinerji oluşturarak teşebbüse ve fiiliyata sokmak önemli. Çalışmalarınızın meyvelerini aldığınızı görmek gerçekten güzel. Araştırma üniversitesi olma hedefini, ben bunları düşünerek ortaya koydum. Sizlerin bu konuda üzerinize düşen görevi layıkıyla yaptığınızı ifade etmek istiyorum” diyerek burada oluşan proje kültürünün tüm bölümlere örnek olmasını istedi. 

Çağımızın araştırma çağı olduğuna dikkat çeken ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat “Yeter ki çalışmaya odaklanalım. Burada ulusal ve uluslararası anlamda ses getirecek projeler ortaya çıkabilir. Yüzlerce, binlerce yıl önceki insanlar o kıt şartlarda, günümüzde bile önemini devam ettiren buluşlara imza atmışlarsa biz de bugünkü teknolojik imkanlarla bu muazzam çağda ortaya neler çıkabilir, siz düşünün. Bunun için çalışma ortamını ve motivasyonu çok üst düzeyde tutmamız gerekir” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından belge takdimine geçildi. 

TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında Prof. Dr. Şükran Yalçın Özdilek tarafından sunulan  “Doğu Akdeniz Üreme Kumsallarına Yuvalayan Yeşil Deniz Kaplumbağalarının (Chelonia mydas) Beslenme Ekolojileri” adlı proje desteklenmeye değer bulundu. 

100/2000 YÖK Doktora Burs Programı kapsamında Bölümümüzden Prof. Dr. Okan Acar  ve Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümüyle ortaklaşa sunularak kabul edilen “Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji” alanında Gamze Baltacıer, Eda Günay ve Müge Teker Yıldız isimli doktora öğrencileri burs almaya hak kazandı. 

TÜBİTAK 2209 Üniversite Öğrencileri Yurt içi Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında Prof. Dr. Murat Tosunoğlu danışmanlığında, lisans öğrencileri Begüm Boran ve İbrahim Uysal tarafından sunulan  “Çanakkale Güneybatı Kıyı Bölgelerinin Herpetofaunal Çeşitliliği  “ başlıklı proje desteklenmeye değer bulundu. 

TÜBİTAK 2209 Üniversite Öğrencileri Yurt içi Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında Doç. Dr. Çiğdem Gül danışmanlığında, lisans öğrencileri Didem Kurtul ve Ceren Nur Özgül tarafından sunulan  “Termik Santral Çevresinde Yaşayan Pelophylax ridibundus ve Bufotes variabilis Türlerinde Hematolojik ve Genotoksikolojik Araştırmalar “ başlıklı proje desteklenmeye değer bulundu. 

Akademisyen ve öğrencilere teşekkür belgeleri Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur, FEF Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Levent Genç tarafından takdim edildi.