Üniversitemizin Ortağı Olduğu AB Projesine Destek

Üniversitemizin Ortağı Olduğu AB Projesine Destek

Economic Development Union’ın (EDU) koordinatörü olduğu ve Üniversitemiz Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Kemal Çelik (Proje yazarı), Prof. Dr. Harun Baytekin, Prof. Dr. M. Yunus Eryaman, Doç. Dr. Halis Kalmış, Öğr. Gör. Hilal Çelik’in katkılarıyla hazırlanan “Inspiring European Youth - Helping the Advancement of European Youth Workers for a Better Tomorrow –YOUTH TOMORROW” başlıklı projesi, Avrupa Birliği’nin Erasmus + Key Action 2: Cooperation for Innovation and the Exchange of good Practices - Strategic Partnerships in the field of Education Training and Youth program kapsamında 130.887 Euro ile 24 ay süreyle desteklenmeye değer bulundu.

Projenin ortakları; Economic Development Union (Bulgaristan), Georgia Association for Development, Education and Social Involvement (Gürcistan), Czech Youth Association z.s.(Çekya) ve Üniversitemizden oluşuyor.

Gençlerin mesleki ve sosyal girişimcilik alanlarında yenilikçi uygulamalarla donanımlarını sağlayacak olan proje, özellikle tarımsal yenilikçi üretim yöntemlerini öğretip farkındalık yaratarak girişimciliği özendirmeyi amaçlıyor.