Kıbrıs Gazisi Gazeteci Cahit Önder’den Rektör Prof. Dr. Sedat Murat’a Ziyaret

Kıbrıs Gazisi Gazeteci Cahit Önder’den Rektör Prof. Dr. Sedat Murat’a Ziyaret

Kıbrıs Gazisi Gazeteci Cahit Önder ve eşi Ayten Önder Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’ı makamında ziyaret etti.

Çanakkale’nin 606 köyünü gezerek 90 gazinin ses ve görüntü kayıtlarından oluşturduğu arşivini ÇOMÜ’ye bağışlamak istediğini ifade eden Cahit Önder, bu veriler ile 18 Mart etkinlikleri çerçevesinde ÇOMÜ’de bir sergi ve Gelibolu’da ÇOMÜ bünyesinde Gaziler Galerisi açılması konularında Rektör Prof. Dr. Sedat Murat ile fikir alış verişinde bulundu.

Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Erat’ın da hazır bulunduğu ziyaret sonunda Cahit Önder, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat’a Çınarlı Köyünden Mustafa Acar isimli gazinin balmumu heykelini ve gaziler ile ilgili hazırladığı iki kitabı hediye etti.