Yağmur ÇSATT’ı Durduramadı

01.03.2010
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrenci topluluklarından 2008-2009 döneminde En Aktif Topluluk ödülü’ne layık görülen Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu (ÇSATT) bahar döneminin ilk şehitlik ziyaretini gerçekleştirdi. 280 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler yoğun sağanak yağışa rağmen ziyaretten memnun kaldıklarını dile getirdi. Yağmura aldırış etmeden ziyaretini sürdüren ÇSATT, üniversite öğrencilerinin bu konudaki duyarlılığını da göstermiş oldu. Topluluk başkanı Türk Dili ve Edebiyatı 4. sınıf öğrencisi Ahmet Vural ÖZTECİK, yağışa rağmen gösterilen ilgiden memnun olduklarını ve bu topraklarda yazılan kahramanlık destanını yeni arkadaşlarla paylaşmanın verdiği gurur ve mutluluğu yaşadıklarını dile getirdi. Başkan Ahmet Vural ÖZTECİK: “Topluluğumuzun adına yaraşır biçimde Çanakkale Savaşları’nı tanıtma adına çalışmaktan mutluluk duyuyoruz, bir dönemi başarılı şekilde geride bıraktığımıza inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde de şehitlerimizi anmak ve anlatmak için faaliyetlerimize devam edeceğiz” dedi. Her dönem olduğu gibi bu dönem de Gelibolu Yarımadası savaş alanları güney ve kuzey bölgesi arazi yürüyüşleri gerçekleştirecek olan ÇSATT, 12 Mart 2010 Cuma günü Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı” gerçekleştireceklerinin haberini de verdi. Haberle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.