29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Haber-Fotoğraf: Onur Çiftçi, Gülperi Çalışkan

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 96. yıldönümü Çanakkale’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Kordon boyunda Kayserili Ahmetpaşa Caddesi’nden başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlama törenine Vali Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, Çanakkale il protokolü, daire müdürleri, kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, STK’lar, gaziler, şehit yakınları, askerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.

Öğrencilerin şiirler okuyarak gösteriler sunduğu törende, Troya Halk Dansları Festivali için çeşitli ülkelerden Çanakkale’ye gelen dans grupları danslarını sergilediler. Çanakkale Halk Eğitim Merkezi Gençlik Spor Kulübü’nün halk oyunları ile devam eden tören, asker ve öğrencilerden oluşan kortejin geçişiyle sona erdi.

29 Ekim akşamındaysa Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Bünyamin Bacak ve ÇOMÜ’lü idareciler, Çanakkale Valiliği tarafından Kolin Otel Megaron Salonu’nda düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonuna katıldılar.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve eşi Ayşe Tavlı davetlileri salon girişinde birlikte karşıladılar. Resepsiyon, Vali Tavlı’nın günün anısına yaptığı konuşmanın ardından pasta kesimiyle sona erdi.