0

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Günü Etkinliği Yapıldı

Bu Haber 3287 Kez Okundu
  • Paylaş:
Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Günü Etkinliği Yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü (AYAY) Günü etkinliği kapsamında düzenlenen program, Mühendislik Fakültesi Turgut Özal Konferans Salonunda gerçekleşti.

Programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Genel Sekreter Sami Yılmaz, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Atmaca, AYAY Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Serkan Özden, İl Afet Ve Acil Durum Müdürü Levent Yılmaz, Meteoroloji Müdürü Mustafa Yıldız, Havalimanı Müdürü Yaşasın Şahbaz, Havalimanı Müdür Yardımcısı Efekan Kemaloğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan program müzik dinletisiyle devam etti.

Türkiye’nin ilk Acil Yardım Afet Yönetimi Bölümünün Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde açıldığını ifade eden AYAY Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Serkan Özen yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“Bölüm olarak ilk bölüm başkanları çalıştayını düzenledik. Bu çalıştayda AYAY günü belirlenmesi hususunda fikir birliğine vardık. Bölümün ilk öğrenci kabulü 24 Ekim’e denk geldiği için bu günü AYAY günü olarak kutlamayı uygun gördük. İlk Acil Yardım Afet günümüzü siz değerli misafirlerle kutlamanın gururunu yaşıyor ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Acil Yardım Afet Yönetimi ilk defa üniversitemizde kurulmuş ve doluluk oranı olarak da yüzde yüze ulaşmış olan bir bölüm olması gurur verici diyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye’de 13 üniversitede bu bölüm var. Yeni olmanın yanı sıra Türkiye’de açığı dolduran bir meslek. Ülkemizde üniversite eğitimi alıp sonrasında diploma aldıkları bölümden hayata atılmalarını çok istiyoruz. Bir taraftan yeni bölümler açmak ve bu bölümlere öğrenci almak ne kadar önemli ise o bölümlerden mezun olanların istihdamı o derece kıymetli. Dolayısıyla AYAY bölümünün istihdamının da yüksek olduğunu görüyorum. Bu vesileyle öğrencilerimize başarılar diliyor, yapılan bu etkinliğe katkı sağlayan herkese de teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından,  Nişantaşı Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Yozgat’ın sunumuyla gerçekleşen   “Yönetimde Yeni Yaklaşımlar” konulu söyleşiye geçildi.

Söyleşinin ardından etkinlik, hediye ve teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.


Fotoğraf Albümü