3

Çanakkale Teknopark, MMG 4. ArGe - İnovasyon Zirvesi’ne Katıldı

Bu Haber 1910 Kez Okundu
  • Paylaş:
Çanakkale Teknopark, MMG 4. ArGe - İnovasyon Zirvesi’ne Katıldı

Çanakkale Teknopark, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye’nin Ar-Ge temalı en büyük organizasyonu olan MMG 4. ArGe - İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’ne katıldı. 

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)’nın desteğiyle etkinlikte yer alan Çanakkale Teknopark, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü ve Çanakkale Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Dr. Erkan Bil ve Çanakkale Teknopark bünyesinde bulunan girişimci firmalar ile katılım gösterdi.  

Bu yıl 4.sü düzenlenen; Ar-Ge merkezleri, kalkınma ajansları, üniversiteler, teknoparklar, savunma sanayi ve enerji firmaları başta olmak üzere çok çeşitli kurum ve kuruluşun katılım sağladığı zirve;  bu yıl, “Yerli Akılla Küresel Pazarlara” temasıyla gerçekleşti. 

Etkinlik kapsamında Çanakkale Teknopark standında yer alan girişimci firmalarından Cosmo4; Çanakkale destanının gizli kahramanları ile beraber tarihin içinden bir anı kalmasını sağlayan fotoğraf çekme uygulaması Yadigar, Gezegene yolculuk uygulama projesi Space Tourisim ve Teknolojisi ile dünyamız üzerindeki farklı meteorolojik olayları görüntüleyebilme imkanı sunan Bilge Küre VR projesi ile katılırken, Generix Design firması, Oyuncular üzerindeki reflekte markörlerden elde ettiği hareket verilerini animasyon karakterlere aktararak gerçekçi bir animasyon film yapılmasını ve bu sistemden elde edilen hareket verilerini savunma sanayii, sağlık sektörü, spor, dijital oyun sektörü gibi alanlarda kullanılmasını sağlayan Motion Capture sistemi projesi ile Bionluk firması, Yetenekli, tecrübeli ve yaratıcı freelancer’larla, yenilikçi ve girişimci start-up’ları, kullanışlı ve kolay işleyen online bir platformda bir araya getirerek birlikte çalışmalarına olanak sağlayan Freelancer uygulamasıyla ve Salesforce Türkiye Yetkili Satıcısı İnspark firması, geliştirdiği işletme çözümlerini tanıtarak etkinliğe katılım gösterdi.

Program açılış konuşmalarının ardından stant ziyaretleriyle devam etti. Katılımcı kuruluşların stantlarını gezen Mimar ve Mühendisler Grubu Genel Başkanı Osman Balta, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı İdris Güllüce; Çanakkale Teknopark standını ziyaret ederek girişimci firmaların projelerini incelediler. 

Zirvenin 2. gününde ise, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Çanakkale Teknopark standını ziyaret etti. 

Zirvenin sonunda açıklamalarda bulunan Rektör ve Çanakkale Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat Murat “Böylesine büyük bir organizasyonda en büyük ve en çok ilgi gören stantlardan birisiyle temsil edilmek bizim için gurur verici. Çanakkale Teknopark kısa sürede kat ettiği yol ve hızlı gelişimini teknoloji ve inovasyon ekosistemindeki etkinliğini de arttırarak devam ettiriyor. Bizim standımıza ilginin yoğun olması Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren girişimcilerimizin de başarılı işler yaptığının bir göstergesi aslında. Çanakkale Teknopark olarak Milli ve Yerli projeleri, akademisyenlerimizi ve gençlerimizi ar-ge ve yenilik odaklı çalışmalarında sonuna kadar destekliyoruz. Son iki yıldır kendi imkanlarımızla katıldığımız bu büyük organizasyona bu yıl GMKA desteğiyle daha güçlü bir şekilde yer almamıza vesile olan başta Sayın Valimiz Orhan Tavlı olmak üzere tüm GMKA yetkililerine teşekkür ederim” dedi.