0

Kale Seramik Çalışanları Lisans Üstü Eğitimlerini Tamamladılar

Bu Haber 2040 Kez Okundu
  • Paylaş:
Kale Seramik Çalışanları Lisans Üstü Eğitimlerini Tamamladılar

Haber-Fotoğraf: Ahmet Türker

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile Kale Grubu arasında imzalanan Üniversite Sanayi İşbirliği Protokolü kapsamında 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Tezsiz Yüksek Lisans Programında öğrenime başlayan Kale Seramik çalışanı 23 öğrenci, eğitimlerini tamamlayarak mezun oldular.

Senato Toplantı Salonunda yapılan mezuniyet törenine, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Prof. Dr. Suat Uğur, Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Yelkikalan, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden Doç. Dr. Erdal Aydın, Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay ve Kale Grubu Fabrikalar İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Nedim Ceylan katıldı.

Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Yelkikalan yaptığı konuşmada, Üniversite-Sanayi İşbirliği Protokolü sebebiyle Kale Grubunun verdiği destekten dolayı Bodur ailesine teşekkür etti.

“Kale Grubu olarak eğitime büyük önem veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz” diyen Osman Okyay sözlerine şöyle devam etti:

“Çalışanlarımızın mesleki eğitimlerini tamamladıkları bugün burada olmaktan ve bu anı paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Görüyorum ki emekler boşa gitmemiş. Kale Grubu olarak üniversite-sanayi işbirliğine gerçekten inanan ve hayata geçirmeye çalışan bir aileyiz. Gerek İstanbul’da ve gerek Anadolu’da birçok üniversiteyle işbirliğimiz devam etmektedir. Özellikle AR-GE projelerinde ciddi çalışmalarımız var. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’yle de çalışmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu vesileyle Rektör Prof. Dr. Sedat Murat’a ve değerli hocalarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

“Üniversite-sanayi işbirliği protokolü neticesinde atılan adımların ilk başarısını görmüş bulunmaktayız” diyen Rektör Prof. Dr. Sedat Murat şunları ifade etti:

“Ülkemizin ve bizlerin gurur duyduğu Kale Grubu ile işbirliği yapmak beni heyecanlandırdı. Üniversite-sanayi işbirliği gerçekten çok önemli. İkisinin de birbirinden  alacağı çok şey var. Sizler piyasada, sanayide, iş sektöründe neler olup olmadığını yakından görmüş ve bilgi edinmiş oluyorsunuz. Ankete dayalı araştırma ve gözlemler büyük katkı sağlamaktadır. Teoriden çıkıp uygulama imkanı oluşuyor. Eğitim dönemi sonunda belli bir dönem sanayi sektöründe çalışıp konulara daha  vakıf olup işletme alanında böyle bir programa dahil olmak başarıyı attırmaktadır. Bu vesileyle bugün eğitimlerini tamamlayan öğrencilerimizi tebrik ediyor ve Kale Grubu’na da verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Mezun olan öğrencilerin diploma ve belgelerinin verilmesinden sonra tören sona erdi.