0

Gelibolu Maratonu 5. Kez Koşuldu

Bu Haber 2336 Kez Okundu
  • Paylaş:
Gelibolu Maratonu 5. Kez Koşuldu

Haber: Duygu Karademir Aras

Fotoğraf: Onur Çiftçi, Gülperi Çalışkan, Nedim Bayhan, Şeyma Keskin

“Adımlar Fidana” sloganıyla bu yıl 5.si düzenlenen Gelibolu Maratonu, yoğun katılımla koşuldu. Dünyanın önemli tematik maratonlarından biri olarak kabul edilen organizasyon; 42 kilometrelik maraton, 21 kilometrelik yarı maraton, 10 kilometrelik koşu ve 6 kilometrelik halk koşusu olmak üzere toplam 4 kategoride gerçekleşti.

15 farklı ülkeden sporculara ve her yaştan katılımcıya ev sahipliği yapan maratona Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hürmüz Koç, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz katıldı.

4 yıldır maraton katılımcıları adına fidan dikilerek oluşturulan 30 bin ağaçlık Barış Ormanına bu yıl her katılımcı için 10 fidan dikimi yapıldı. Sembolik olarak bölgeye bir anı ağacı diken Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Gelibolu Yarımadası'nda bulunan Morto Koyu’nda 20 binin üzerinde katılımcı ile gerçekleşen maratonun ardından gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye girenlere ödülleri verildi.