Fen Edebiyat Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

25.02.2010
Fen Edebiyat Fakültesi 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik Genel Kurul Toplantısı 185 akademik personelin katılımıyla yapıldı. Akademik Genel Kurul Toplantısı’nda konuşma yapan Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan YILMAZ, başarılı bir akademik yıl geçirdikleri için akademik personeli canı gönülden kutlayarak, sayılarla fakültenin başarısı hakkında bilgi verdi: “Yıldan yıla öğrenci sayımız artıyor. Buna bağlı olarak sayın Rektörümüzün de çalışmaları ile fiziki alanlarımız öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde çoğaltılıyor. Fakülte olarak öğrenci sayımıza bakıldığında lisansüstü eğitim yapan öğrencilerimizle birlikte 5.000 öğrenciye eğitim öğretim vermekte olduğumuzu görüyoruz. Bu eğitim ve öğretim hizmetini ise 201 öğretim elamanı ile gerçekleştiriyoruz ve aynı zamanda ülkemiz ve uluslararası bilime katkı sunuyoruz. Bu katkı Türkiye ortalamasının iki buçuk katını oluşturuyor. Bu bağlamda toplam yayın sayımızın 271, toplam bildiri sayımızın ise 153 olduğunu görüyoruz”. Öğrenci Temsilciler Konseyi Fen Edebiyat Fakültesi Temsilcisi İlker YILDIZ’ın öğrenciler adına bir değerlendirme yaparak taleplerini dile getirdiği toplantıda; Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan ARSLAN, “Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Çalışmaları” konusunda yapılan faaliyetler hakkında, Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Umur ÖNAL ise “Bologna Süreci Uygulamaları ve Program Çıktıları” konusunda bilgiler sundular. Haberle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.