Amerika’nın Troy Üniversitesi İle Uzaktan Eğitim Projesi Görüşüldü

25.02.2010
Üniversitemiz Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Murat KASIMOĞLU, Prof. Dr. Rauf YILDIZ, Yrd. Doç. Dr. Muzaffer ÖZDEMİR ile Okutman Cumali YAŞAR’dan oluşan bir heyet Amerika’nın Troy Üniversitesi ile Uzaktan Eğitim Projesi’ni görüştü. Troy Üniversitesi'ne yapılan ziyarette öncelikle Troy Üniversitesi Rektör Yardımcıları Dr. Earl INGRAM, Dr. Ed D. ROACH ile bir toplantı düzenlendi. Toplantıda Troy Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği Uzaktan Eğitim Projesi’ne ilişkin bilgiler alındı. Toplantıda ayrıca, Troy Üniversitesi'nin 2005 yılının Ağustos ayında başlattığı 5 adet global online e-kampüs (Troy Alabama, Troy Dalton, Troy Montgamery, Phonix ve Global) projesine dahil ettiği programlar, bu programlar kapsamında verilen derslerin nitelikleri ve bu dersleri alan öğrenciler hakkında bilgi alındı. Troy Üniversitesi’nden yetkililer her 9 haftada (1 sömestri) 22.000 dersin online olarak verilmekte olduğunu ve sömestri başına 15.000 öğrenciye hizmet verildiğini bildirdi. Daha sonra Troy Üniversitesi Rektörü Jack HAWKINS, Jr. ile yapılan toplantıda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile Troy Üniversitesi arasında program, öğretim elemanı ve öğrenci değişimi anlaşmaları yapıldı. E-kampüsun teknik elemanları ile yapılan diğer bir toplantıda ise Troy Üniversitesi'nin Uzaktan Eğitimde kullandığı teknoloji hakkında bilgiler alındı. E-kampüs Müdürü Dr. Deb GEARHART ile yapılan bir başka toplantıda ise, kullandıkları eğitim teknolojileri, derslerin sisteme aktarımı, öğrenci kayıtları, e-kampüs destek ativiteleri, e-kampüs öğrenci hizmet modeli, öğrenci hizmetleri servisi, akademik destek, sınavlar ve disiplini sağlama, vb. teknik detaylar hakkında bilgi edinildi. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.